IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кошмар или шедьовър? Вижте това Lamborghini Aventador SVJ

Суперавтомобилът е изрисуван от италианска художничка в Токио (ВИДЕО)

Защо да притежавате Lamborghini, когато можете да имате истинска и единствена по рода си кола? Така мисли Елиза Чекети - италиански архитект и художник, живееща в Токио, която превърна Aventador SVJ в импресионистичен шедьовър, съобщава Сarbuzz.

 

Lamborghini Aventador SVJ-5

 

Кошмар или шедьовър на изкуството е да превърнете толкова скъп автомобил в шарена картина? Въпрос на гледна точка. Според Чекети да си обикновен човек е скучно и е загуба на време, но самата художничка не обясни какъв смисъл е вложила с рисунките върху купето на автомобила.

Според други коментари е пълна глупост, „богохулство“ и подигравка със суперавтомобил, като Lamborghini Aventador SVJ, който е държал рекорда за обиколка на Нюрбургринг за сериен модел, да бъде боядисан по този начин. Защото може да има и по-добри резултати за персонализиране чрез четка.

 

Lamborghini Aventador SVJ

 

Но собственикът на автомобила, върху който рисува Чекети, очевидно не мисли по този начин. Още повече, че след като тя е иползвала суперколата за платно, лудото оцветяване изчезва. След това боята се премахва без последствия за оригиналната повърхност на автомобила.

Италианката е смятана за талантлив художник, чийто основен фокус е абстрактният импресионизъм. Създаденото от Чекети произведение на изкуството върху автомобила продължава впоследствие да живее само в снимките.



Изрисуваното от нея Aventador SVJ SVJ беше част от събитие в японската столица Токио, което събра различни обикновени и модифицирани Lamborghini.
Тази кола не е първата в света, която макар и временно, се превръща в арт автомобил.

Наскоро уникално BMW M1, рисувано от американския художник Анди Уорхол, беше атакувано от еко активисти в музей в Милано, където беше изложено. Няколко души заляха арт колата с около 8 кг брашно.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500