IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Bugatti ще получи „луд“ ДВГ, направен от Rimac

Хърватите са стартирали разработката на мотора 2 години преди сливането с французите

Със специалните версии Mistral и Bolide компанията Bugatti официално се сбогува с 8,0-литровия W16 двигател. През 2024 г., когато ще бъдат доставени последните бройки на роудстъра и на колата за писта, моторът ще бъде на 20 години. А електрификацията кара производителя от Мюлсхайм да търси нови варианти.


Bugatti Mistral


Най-лесният от тях след сливането на Bugatti с Rimac беше хиперколата на хърватите – Nevera, да получи лого ЕB и така да се продава на пазара. Вместо това обаче, компанията Bugatti-Rimac разработва нов хиперавтомобил от нулата. За това съобщи самият Мате Римац, който пред Auto Express разкри подробности за наследника на Chiron.

Изненадващо, Rimac – компания, известна със своите авангардни технологии за електромобили, е започнала да разработва двигател с вътрешно горене две години преди да се слее с Bugatti. По думите на Римац, новата кола ще бъде „хибриден хиперавтомобил, задвижван от напълно луд ДВГ, който буквално ще зашемети всички, които го видят“.


Bugatti Mistral


Хърватският бизнесмен и новатор e категоричен, че следващото Bugatti няма да има връзка със съществуващите модели. Това ще бъде напълно нов, като нито една част не е взета от Chiron или Nevera, а всичко е разработено от нулата. Разликите със споменатите два модела ще се простират отвъд задвижването.

Мате Римац допълни, че веднага след сливането на двете компании той незабавно е отменил първоначалния план за пускане на SUV, решавайки вместо това да работи върху хибридна хиперкола. Тя ще бъде показана догодина, но първите доставки до клиенти ще станат факт не по-рано от 2025 г.


0 от 500