IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group дава повече власт на шефове от Audi и Porsche

Новите промени в ръководството имат за цел да подобрят координацията между марките

Volkswagen Group назначи нови шефове на отделите за качество и дизайн на автомобилния производител, за да ускори вземането на решения и да подобри координацията между марките VW, Audi и Porsche.


Михаел Мауер


От 1 януари Михаел Ноймайер ще отговаря за отдела за управление на качеството на VW Group, като същевременно запазва позицията си на ръководител на качеството на Audi. Той ще замени Франк Уелш като шеф по качеството на VW Group. Уелш се пенсионира след близо 30 години работа в концерна.

Също на 1 януари Михаел Мауер (на снимката) ще стане шеф на дизайна на VW Group, като ще запази същата роля в Porsche. Той ще замени Клаус Зикьора, който напуска автомобилния производител.

Тези промени следват преструктуриране на ръководството, обявено от новия изпълнителен директор на VW Group Оливър Блуме през септември. Това означава, че всички ключови функции вече са възложени на водещите марки на групата. Новата структура ще доведе до по-ясно определяне на приоритетите и по-бързо внедряване на фона на мащабните промени, които изпитва индустрията, посочват от Vоlkswagen.

Управлението на ключовите функции на качеството и дизайна чрез марките Audi и Porsche също ще позволи на VW Group да засили фокуса си върху клиентите, каза Блуме в изявление до медиите.


0 от 500