IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Baby II е най-скъпата кола играчка в света

Само собствениците на Mistral могат да я купят и то срещу 80 000 евро (ВИДЕО)

В света на собствениците на Bugatti сумата от 80 000 евро евро ли означава нещо. Именно поради тази причина френският автомобилен производител реши, че може да направи още по-ексклузивен и скъп умален суперавтомобил Baby II, наречен Carbon Edition. И цената на Bugatti Baby II е именно тези 80 000 евро, като това вероятно е най-скъпата кола играчка, която се е появявало досега.

 

bugatti-baby-ii-carbon-edition

 

Миниатюрното бижу е описано като „най-добрият колекционерски артикул за тези щастливи собственици на Мистрал“. А е така, защото само собственици на Bugatti Mistral (вижте автомобила във видеото), който струва около 4,7 милиона евро, могат да си го купят.

Bugatti Baby II беше представен за първи път през 2019 г. с цена от 33 000 евро като почит към оригиналната конструкция на Bugatti Baby от 1926 г. Това е 75-процентна версия на Bugatti Type 35. Няма информация за механични подобрения на новото Carbon Edition.

 

bugatti-baby-ii-carbon-edition (1)

 

Най-добрият в гамата Baby II има електрическо задвижване с 2,8 кВт/ч батерия и електрически мотор с мощност от 13,4 к.с. (10 кВ). Тази мощност трябва да е достатъчна, за да достигне максимална скорост от 70 км/час.

Bugatti Baby II черпи вдъхновение от Bugatti Mistral – лебедовата песен на 8-литровия W16 двигател под капака на най-бързия роудстър в света. За пореден път Bugatti работи заедно с The Little Car Company, за да създаде Carbon Edition и двете фирми са използвали „усъвършенствана архитектура от въглеродни влакна“. Включва някои интелигентни видими карбонови детайли върху радиатора и решетката, панела на таблото, вътрешните панели, стойката на огледалото и в центъра на волана от черно дърво.



Bugatti ще сглоби малката кола според личните желания на собствениците на Mistral, които ще бъдат 99 и ще получат колите си до началото на 2024 г. Докато редовите Baby II са достъпни за всеки, а серията е от 500 автомобила.

Визуално Carbon Edition изглежда много подобно на обикновените версии на Baby II, въпреки че има смесица от черна боя и видими въглеродни влакна за определени компоненти. Кръглите фарове изглеждат ретро, но всъщност крият хоризонтални LED осветителни елементи като дизайнерска почит към Mistral.

 

 

0 от 500