IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внимание: следващото ви BMW на старо може да е виетнамско

Баварците започват производство на автомобили на ново място

BMW възнамерява да започне производство на автомобили във Виетнам. Партньор на баварците ще бъде местната компания Truong Hai Auto Corporation (THACO) - официален вносител на BMW в страната.


BMW Виетнам


Все още не е известно кога ще започне сглобяването на виетнамските BMW-та, но моделите, които ще се правят там вече са ясни. Това ще са седаните от серия 3 и 5, както и кросоувърите X3 и X5. От ръководството нагерманската компания, базирана в Мюнхен заявяват, че производството следва пазара, а виетнамският пазар има "потенциал за дългосрочен растеж именно с тези модели".

BMW нарича предстоящия старт на производството във Виетнам важен крайъгълен камък в развитието на Азиатско-тихоокеанския регион и отбелязва, че се стреми към балансиран растеж на всички пазари. THACO беше избрана, защото преди почти пет години стана партньор в повторното стартиране на компанията във Виетнам. Тази фирма има повече от 20 години опит в автомобилната индустрия и продажбите.

Производството ще бъде установено в икономическата зона Чулай, провинция Куанг Нам. Днес BMW Group има повече от 30 обекта по целия свят, включително заводи за автомобили, за двигатели и партньорски фабрики.

Стандартите за качество във всички обекти са еднакви, независимо от държавата, уверяват от BMW. В момента колите на немската марка в този регион се произвеждат в Тайланд, Индия, Китай, Малайзия и Индонезия.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До Онзи ( преди 1 година )
    "На старо" не означава че ще произвеждат стари модели както личи моделите на снимката не са стари. Друг е въпроса че заглавието разбира се е напълно неадекватно и този завод не е за износ към Европа нито пък вноса на стари коли от Виетнам е голям ако изобщо съществува така че шанса следващото ви БМВ на старо да е виетнамско е 0.01% и сигурно е по-вероятно да е египетско където БМВ също има завод
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    онзи ( преди 1 година )
    от заглавието разбирам, че ще произвеждат стари БМВ-та във Виетнам!?
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно фокуса все повече се измества от Китай към Индия и югоизточна Азия. Само днес 2 новини в тази насока - Шкода вече продава повече в Индия отколкото в Китай и обмисля дали да се изнася от там и сега тази че БМВ смятат да правят завод във Виетнам
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако съдим по опита си с електрониката, БМВ-тата сглобени във Виетнам ще са по-зле от китайските такива. Та се пита в задачата: Кое ще му е примиума на тоа БМВ?