IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Tonale се затрудни с „Лосовия тест“

Компактният кросоувър премина изпитанието със 74 км/ч (ВИДЕО)

Експертите от изданието km.77 подложиха на „Лосов тест“ (изпитание за стабилност) най-новия продукт на Alfa Romeo – кросоувър Tonale. Той трябва да привлече към марката нови клиенти, които търсят нещо по-малко и по-достъпно от остарелите Stelvio и Giulia.


Alfa Romeo Tonale


Малкият кросоувър споделя платформата си с Jeep Compass и Jeep Commander, както и с Dodge Hornet, който е леко преработена и обновена версия на италианския модел. Tonale е позициониран като един от най-спортните продукти в сегмента на компактните кросоувъри, което води със себе си големи очаквания по отношение на представянето му на пътя.

Tonale беше подложен както на „Лосов тест“, така и на изпитание със слалом, за да се прецени не само поведението му, но ефективността на електронните системи за безопасност и за помощ на водача. Използваният кросоувър е с предно предаване, като разчита на 1,3-литров двигател със 131 к.с., който е съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Това е специалното издание Edizione Speciale, оборудвано с 20-цолови джанти с гуми 235/40 96V Pirelli Pzero.



В „Лосовия тест“ италианският модел имаше известни проблеми. Причината е в електронните системи за подпомагане на автомобила, които намаляват скоростта без намесата на водача, за да улеснят управлението. Най-доброто постижение на Tonale е 74 км/ч (за покриване на теста се искат 77 км/ч), но пък значително надвишава това, което записват Nissan Ariya и Honda Civic.

Човекът зад волана посочва, че като цяло Tonale не е идеалният автомобил за подобно изпитание, но в същото време той е много пъргав и достатъчно бърз при нормално шофиране.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Не е изненада... ( преди 1 година )
    На фона на Джулия и Стелвио, Тоналето си е дръвце, като възможности и показатели. Паркетно "джипче" с таблети за паркиране върху бордюри и тротоари!
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Демек не се е затруднил да завие, ами заради това, че системите намаляват скоростта не е минал с 77 км/ч, ами с 74? Демек, не се е затруднил? Баси статията