IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes C-Class не се изложи на „Лосовия тест“

Хибридната версия не успя да се справи с нужната скорост, но показа стабилност (ВИДЕО)

„Лосовият тест“ не се състои само в избягването на тези масивни четириноги, стоящи на кльощави крака. Това е и оценка на поведението на превозното средство при извънредни ситуации на пътя, като този път експертите от km77 провериха стабилността на Mercedes-Benz C-Class, моделна година 2023.


Mercedes-Benz C-Class лосов тест


На изпитанието беше подложена plug-in хибридната версия (300 е), която се справи добре въпреки по-голямото си тегло. При първия опит седанът отчете входна скорост от 77 км/ч, като удари два от конусите, но водачът отчете, че кормилното управление реагира добре на бързата смяна на посоката.

Най-високата успешна скорост на седана беше 73 км/ч, като окачването успя да се справи с накланянето на каросерията. След това хибридната C-Class премина слалома за 24,2 секунди, което също е добро постижение, макар и да е далеч от първото място, което принадлежи на Polestar 2 Long Range Dual Motor с Performance Pack - 22,8 секунди. BMW i4, Lexus NX 350h и Peugeot 308 Hybrid се справят за 24,0 секунди.



Mercedes-Benz C 300 e се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и електрически мотор. Съвкупната мощност е 308 к.с., като тя преминава към задните колела чрез 9-степенен автоматик, но има и вариант 4Matic със задвижване на четирите колела. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Максималната скорост е 245 км/ч.

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Мердспедес Бренц ( преди 1 година )
    Колкото повече миксерна мощност, толкова повече тегло; колкото повече тегло, толкова повече изискуема мощност... Порочен кръг!