IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Kia Sportage почти се справи с „Лосовия тест“

Кросоувърът успя в един от двата си опита на трасето (ВИДЕО)

Екипът на изданието 77km тества новото поколение на Kia Sportage в изпитанието си за маневреност „Лосов тест“. Неговата цел е да се провери стабилността на модели при внезапна поява на препятствие на пътя.


Kia Sportage


Кросоувърът не успя да се справи при скорост от 76 км/ч, при която обикновено се извършва теста. При навлизане във втория сектор машината не успя да вземе завоя и събори няколко конуса. Последна нов опит, при който шофьорът ускори до 80 км/ч, но при маневрирането скоростта падна до 67 км/ч, а на излизане трасето тя беше едва 47 км/ч.

В този случай новият Sportage успя да премине през полигона, без да удари нито един от конусите. Според експертите от изданието, системата ESP отлично се е справила със задачата си да поддържа т.нар. „курсова устойчивост“, като тя поддържа посоката ни движение и не пречи на водача.



Отбелязано беше още, че новото поколение на кросоуъра на Kia е дало четвърти резултат от всички тествани коли за най-бързо преминаване на трасето – 24,3 секунди. По-бързи от него са били само Peugeot 308, Cupra Born и Mini Cooper SE Countryman.

Снимка и видео: km.77

0 от 500