IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 не успя да покрие „Лосовия тест“

Малко не достигна на хот-хеча, за да се справи с изпитанието (ВИДЕО)

Екип на изданието km77.com тества високопроизводителното Audi RS3, моделна година 2022, в така наречения „Лосов тест“. При него автомобилът трябва да избегне сблъсък с внезапно появило се препятствие на пътя, като изпитанието се счита за успешно покрито при скорост от 77 км/ч.


Audi RS3


Според мнозина експерти, спортни коли имат предимство при резки маневри с по-високи скорости, но някои примери от миналото показват, че това не е точно така. В случая с Audi RS3 мощността на двигателя е 405 к.с., като има и задвижване на четирите колела. Автомобилът разполага с пакет с RS plus , който предлага допълнителни подобрения като адаптивно окачване и керамични спирачки.

Използваните гуми са Pirelli PZero, които всъщност са малко по-широки отпред за по-добър баланс на управление. Като цяло изглежда, че RS3 би трябвало да премине „Лосовия тест“ със 77 км/ч, без да изпитва сериозни проблеми. Това обаче не става, а максималната скорост, постигната от хот-хеча е 75 км/ч.



Струва си да се отбележи, че колата никога не излиза извън контрол, но при по-висока скорост просто не може да мине през конусите без да удари един или два от тях. Дори и без използването на система Launch control, водачът набира скорост бързо и колата преминава през преходите плавно. Това доведе до време на слалома от 23,1 секунди, което е второто най-добро постижение в тест на km77.com след зад Polestar 1.

0 от 500