IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Jogger не се изложи на „Лосовия тест“

Румънският автомобил покри изпитанието със 70 км/ч (ВИДЕО)

Dacia Jogger дебютира през септември миналата година и вече се предлага на пазара, където е най-достъпната комбинация от комби, кросоувър и миниван. Румънският модел беше подложен на „Лосов тест“ от екипа на изданието km77, като се справи напълно прилично.


Dacia Jogger


Идеята на това изпитание е да провери как се дължи автомобилът при внезапно появило се препятствие на пътя. Тестът се счита за покрит с отличен, ако превозното средство се справи при скорост от 77 км/ч, но подобно нещо не е по силите дори на модели на премиум-производители.

Jogger също не стигна до тази скорост, но успя да премине през полигона, без да събори нито един от конусите със 77 км/ч. След това последва ново изпитание – преминаване през слалом за време, като румънският автомобил със 7 места успя да завърши за 26,6 секунди. Горе-долу същото време показа и Skoda Fabia, която е с много по-малки размери.



Екипът, провел изпитанието, отчита, че като цяло Jogger е стабилен, като по-големият в случая е слабият двигател с обем 1,0 литър, който не позволява добро ускорение.

В момента Jogger е най-големият модел в гамата на Dacia, като дължината му е 4,55 метра. При използване на пет седалки обемът за товари е 708 литра, но при прибиране на втория ред седалки той се увеличава до 1819 литра. Автомобилът се предлага само с два 3-цилиндрови мотора, но от следващата година ще бъде оборудван с хибриден агрегат и автоматична скоростна кутия.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Неалкохолизиран, хахахаха
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Шекера, бейбе ( преди 1 година )
    Последно успя със77км/ч или се провали със 77 км/ч
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Понеже ... ( преди 1 година )
    Пепи Шекера отдавна "кара" неуДачия: "Jogger също не стигна до тази скорост, но успя да премине през полигона, без да събори нито един от конусите със 77 км/ч...!? Всъщност 70км/ч, което е горе-долу колкото "хипер-супер спортния" рено алпин! Иначе нормалните коли, дори и комбита, вземат този тест с ПОНЕ 77км/ч, че и нагоре ...
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А в багажника има два румънски лоса
  • #4
    6 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дачията не е кола,а диагноза..
  • #3
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Боб ( преди 1 година )
    Дачията е по-малко капризна от прехвалените премиуми.Дизайна отвън го пооправиха,сега ако и вътре вдигнат нивото няма да е никак лош автомобил за парите си спрямо конглокенцията. Сравнена с последното поколение VW Golf , Дачията е с по-добър дизайн.А снобарите където казват с погнуса: никога не бих се качил на Дачия,карат убити от каране така мечтани премиуми с които висят по сервизите нон-стоп.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как да не се е изложила, като не е покрила теста със 77. На коли които са го минали с над 77 или една идея под, драскаш статии с плюене, а Неудачия била се справила със 70. Дъното сте и копаете надолу.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интерпретациите на Шекерчо винаги са забавни. Преди 1 седмица някаква кола беше "едва преминала" теста с 80, но сега Дачията "не се е изложила" със 70!