IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьори посочиха 5-те най-ненужни автомобилни функции

Близо 1/3 от водачите поставиха лостчетата за смяна на предавките на първо място

Американската компания SlashGear попита шофьорите в САЩ коя според тях е най-безсмислената опция, предлагана за нов автомобил на пазара през 2022 г. В изследването са участвали на 600 респонденти, като 1/3 от тях (33,5%) посочват, че лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза в най-често срещаните ежедневни ситуации на шофиране.

В крайна сметка в списъка попадат 5 функции, предлагани срещу доплащане при покупката на нов автомобил през тази година. Ето и обясненията за тяхното включване сред най-ненужните автомобилни функции.

5-те най-ненужни автомобилни функции на 2022 година (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 месеца )
    Това с ел.огледалата удари тъпо ера. Предната ми кола бе с ръчни огледала и бе много неудобно когато паркирам и трябва да настроя дясното огледало. Това обаче е по-малкия проблем. По-големият е, че когато си на път и се наложи да се престроиш вдясно, изведнъж откриваш, че огледалото гледа надолу. Ако си с ръчни огледала, рискуваш катастрофа, ако се пресегнеш да го оправяш. Тия 15% яв онса жени, паркиращи само на преден ход и ползващи огледалата само за червосване на устните.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Петърчо е открил нов американски сайт и днес вече две статии от него е праснал тук. И двете са пълен шит.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мариан ( преди 1 година )
    Според мен нищо от тези функции не е излишно, даже е до някаква степен заможно.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Грон ( преди 1 година )
    За мене всяка екстра в колата е добре Дошла Нека да ги има а дали ще ги ползвам Е друг въпрос Че то за всяка екстра се плаща допълнително
  • #12
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Изобщо не дочетох статията. Щом да си цъкаш скоростите от волана е нещо излишно, то тия хора не ме интересуват. Кухи неуки и мързеливи американци, те затова и вярват в автопилота на Тесла. Давайте им по една Тесла и да се избиват. И без това тежат на света. Огромни дебелаци, ядат твърде много, карат огромни лакоми пикапи, отделят твърде много токсини и от колите и от телата си. И какво създават - само *** и проблеми за останалия свят.
  • #11
    49 rate up comment 1 rate down comment
    Сзжгг ( преди 1 година )
    Не съм съгласен за страничните огледала, че е излишна екстра.
  • #10
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    Лично не бих избрал автомобил без шибидах и то голям или двоен. Имам само такива от 20 години. Първо прави интериора ти значително по-приветлив. Второ дава възможност да влиза свеж въздух в автомобила примерно, когато вали и си спрял, когато паркирам колата в жегите и отварям предния люк, за да се проветрява, ползвам го често и зимата. А лятото, особено на морето е широко отворено всичко отгоре и кефа страхотен почти като да си в кабрио. Но всеки си знае какво иска от живота.
  • #9
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Кабриото е страхотен гъдел, но условието е да ти е втора кола. За шибедаха съм съгласен - последното, което ти трябва е дупка в тавана :)
  • #8
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    стъклен таван шибидах тарга кабриолет безмисленни
  • #7
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Не знаех, че Ел. огледалата са "екстра" от 2022г. и се отнася само за Ел. колите:) Супер тъпо е да искаш да се протягаш през седалките по няколко пъти, за да си ги нагласиш!