IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault интегрира Waze в своите автомобили

Приложението ще бъде „базово“ в новите модели Austral и Megane E-Tech

Едно от най-популярните мобилни приложения за навигация Waze вече ще бъде „базово“ в новите модели на Renault - Austral и Megane E-Tech, които имат мултифункционален екран ОpenR и мултимедийна система ОpenR link с интегрирана търсачка Google в оборудването си.

 

Renault интегрира Waze

 

Досега Waze се ползва само чрез смартфони, но в тези автомобили вече ще е част от бордовата система и изобщо няма да е необходим мобилен телефон с инсталирано приложение. За целта потребителите трябва да го свалят от интегрирания Google Play в интерфейса на OpenR Link.

Waze е ефективна навигационна система, разработена за мобилни устройства, която вече се използва по целия свят от милиони потребители. Работата се базира на общност от хора, които в момента пътуват и предоставят данни в реално време, които се използват от други хора, преминаващи по същия маршрут. И се предупреждават за всякакви ситуации на пътя - инциденти в трафика, аварии, задръствания, и т.н. Включително и наличието на полицейски патрули.

 

waze-1

 

Предимствата от интегрирането на Waze в операционната система на автомобила са значителни. От една страна улеснява водача при използването на браузъра, като го прави по-удобен и подобрява видимостта на неговите индикации.

И от друга, осигурява по-голяма сигурност, като не се налага манипулации при използването на смартфон, който да се свърже чрез Wi- Fi или USB кабел. В допълнение други различни системни функции, като възпроизвеждане на музика, остават достъпни, дори ако услугата Waze е активна.

 

waze

 

След споразумението между автомобилната и технологичната компания, маркетинг директорът на Waze - Арън Ди Кастро каза: „Тъй като все повече и повече потребители се присъединяват към нас на платформи за превозни средства и тъй като този тип технология продължава да се развива, важно е да я предоставим за по-добро шофиране. Ето защо имаме удоволствието и гордостта да обявим нашето партньорство с Renault. Интегрирането на маршрутите, навигацията и предупрежденията в реално време от Waze на екрана на автомобилите от следващо поколение предлага по-удобно шофиране“.

 

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Във Франция Waze се гласят да го забранят, заради инфото за камери и патрули, те го вграждат. Всеки нов автомобил с App Connect може да ползва Waze без проблем и първоначално вграждане.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Винаги са готови с обяснението че е за наше добро, никога не е щото са взели едни пари за наша сметка.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Идеята на Waze е добра като цяло, но е и доста бъгава. Уж всичко в релано време, но понякога информациятя идва с доста закъснение. Т.е вместо да ме предупреди / видя че има задръствана, инфото идва, когато аз вече "седя" в него.