IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите на Skoda ще виждат влаковете предварително

Приложението Traffication скоро ще получи допълнителна функция

На всеки шофьор вероятно се е налагало да минава през жп-прелез, където, въпреки изключената червена светлина и вдигната бариера, той се оглежда, за да се увери, че не се приближава влак. Подобна ситуация винаги изисква повишено внимание от страна на човека зад волана, но в случая Skoda предлага решение на този проблем.


Skoda Traffication


Чешкият производител разработи иновативна система, която предупреждава водача предварително. Скоро ще бъде внедрено в приложението Traffication, което е част от информационно-развлекателната система на Skoda и вече е достъпно в 32 държави. Сега то ще бъде актуализирано с предварително известие за приближаващи влакове.

Това е функция, разработена в сътрудничество с железопътния оператор Leo Express и която използва облачна технология за комуникация с инфраструктурата, като изпраща информация директно на екрана на автомобила. При наближаване на затворен прелез автомобилът ще предупреждава машиниста, че в рамките на 1000 метра ще е необходимо да спре напълно, за да премине влак на релсите.


Skoda Traffication


Подобна система е много полезна, особено на всички онези пътища със слепи завои, които не позволяват на голямо разстояние да се види предварително пресичането на железопътна линия. Тя работи чрез облачна технология и интернет връзка, като включва и известия за предстоящо лошо време, пътни инциденти, хлъзгави настилки и дори лоша видимост, което при автомобили, оборудвани с адаптивни LED-фарове, автоматично включва светлините за мъгла.

Новото приложение Traffication за информационно-развлекателните системи на Skoda вече е достъпно в 32 държави с предупреждения на 23 езика. Може да бъде изтеглено от Skoda Connect за всички автомобили Skoda, оборудвани с най-новата бордова система, с изключение на Enyaq iV.


0 от 500