IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще продава автомобили по нов начин

Италианците отвориха първия си шоурум в метавселената

Автопроизводителите един след друг започват да овладяват нови технологии и след като различни незаменими токени започнаха да навлизат на пазара, компаниите започнаха да навлизат в просторите на метавселените. Първо, марката Cupra отбеляза четири години независимост от Seat със специално онлайн-събитие, на което беше представен нов план за развитие на компанията, наречен Cupra2 в метавселената, а след испанците в метавселената се появи и Fiat.


Fiat Metaverse Store


Италианците откриха шоурум - Fiat Metaverse Store, като според неговите създатели, това е първата автокъща в света, която продава истински автомобили в метавселената. Главният изпълнителен директор на Fiat и глобален маркетинг-директор на Stellantis - Оливие Франсоа, каза, че сега всички клиенти в Италия ще имат възможност да проучат и закупят Fiat 500, без да напускат домовете си.

Засега по този начин се се предлага само новото поколение хечбека 500 във версията La Prima от Bocelli. До края на 2022 г. в метавселената трябва да се появят други модификации на Fiat 500, а през 2023 г. гамата на виртуалния шоурум ще бъде попълнена с други модели на италианската марка. Освен това Fiat Metaverse Store трябва да се появи в други страни.


Fiat Metaverse Store


Изградена върху облак на Microsoft, шоурум-платформата Metaverse-as-a-Service на Touchcast дава на клиентите достъп до Metaverse без нужда от VR слушалки, аватари или специализиран хардуер. Обещава се, че във виртуалния свят купувачът, заедно с консултант, ще може да инспектира колата в 360-градусов изглед, да научи за нейните технологии, както и да получи отговори на всякакви въпроси относно модела.

В допълнение, новата технология позволява пресъздаване на изживяването от карането на La Prima 500 на Bocelli на La Pista 500 - пистата на покрива на фабриката Lingotto в Торино


0 от 500