IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи ван за къмпинг

Двете версии на EQT получават комплект Marco Polo

По-рано тази година Mercedes-Benz представи минавана EQT, който сега получава два нови варианти, приспособени за къмпинг. Версията с дълго междуосие засега е само с цел проучване на пазара, като получава името EQT Marco Polo, като нейният сериен вариант ще бъде показан догодина.


Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo


Вариантът с нормално разстояние между две оси вече е готова за серийно производство, като цените на модела, за който поръчки ще започнат да се приемат съвсем скорост, стартират от 49 000 евро. Стандартната версия е с размери - дължина от 4498 мм, широчина - 1859 мм и височина - 1819 мм.

От Mercedes са категорични, че електрическият вариант може да бъде толкова гъвкава и толкова надеждна, колкото и този с двигател с вътрешно горене. Сред предимствата на EQT е и ниският товарен праг. Ванът има плъзгащи се врати от двете страни - отворите са с размери 61 на 106 см. На задната седалка могат да се поставят до три детски столчета.


Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo


Задвижването се осигурява от двигател с мощност 122 к.с. и 245 Нм въртящ момент, познат от идентичното Renault Kangoo Electric. Сродният Mercedes-Benz eCitan, от друга страна, има само 101 к.с. Батерията на EQTима нетен капацитет от 45 кВт/ч, която може да се зарежда с до 22 кВт променлив ток или с до 80 кВт прав ток. Това позволява пълнене на батерията от 0 до 80% само за 30 минути.

Автомобилът в синьо на снимките е именно версията EQT с нормално междуосие, като интериорът явно ще бъде такъв и на серийните автомобил. В него е интегриран модул Marco Polo, който може да се монтира и демонтира. Той включва спален блок с легло с размери 200 х 115 см, което има стандартен с матрак с дебелина 10 см. Затъмняването на стъклата е част от оборудването, както и вентилационна решетка с мрежа против насекоми, която се захваща между стъклата и касата. Също така стандартни са два джоба на прозорците между C и D колоните.


Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo


Като опция се предлага кухненски модул, включващ мивка с 12-литров резервоар за вода, 15-литров компресорен охладител и газова буталка. Допълнителните чекмеджета предлагат място за прибори, съдове и храна. В допълнение се предлагат два стола за къмпинг и маса. Ако леглото и/или кухненският модул не са необходими, компонентите трябва да могат да бъдат премахнати с няколко лесни стъпки.

На свой ред, Concept EQT Marco Polo, чийто сериен вариант ще бъде качен на конвейера през втората половина на 2023 г., е базирана на версията с голямо междуосие. Нейното оборудване включва изскачащ покрив с ножична конструкция. С вдигнат покрив има достатъчно място човек да стои изправен. Изскачащият покрив може да се отваря с цип навсякъде или под формата на прозорец.


Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo


Леглото на покрива има размери 197 x 97 см. Отзад е поставено сгъваемо легло (200 х 115 см). Във втория ред седалки зад седалката на водача е интегриран елемент с възможност за измиване в вдлъбнатина и също така вграден, 16-литров компресорен охладител. Точно до него има една от двете пейки.

Друга седалка е разположена от лявата страна на автомобила. Инсталираната тук система от чекмеджета предлага място за съхранение на принадлежности за къмпинг. Тук ще намерите и индукционен котлон и разтегателно навън чекмедже с газова готварска печка, така че да има две възможности за готвене. От дясната страна на автомобила има сгъваема и електрически регулируема на височина маса. Тук са интегрирани и други отделения за съхранение. Цялото вътрешно оборудване трябва да може да бъде премахнато за по-малко от пет минути от двама души.


Още снимки на концептуалния ван - вижте в галерията:


В интериора има амбиентно осветление, тъмен таван и LED-осветление в областта на леглото на покрива. Освен това в автомобила има общо седем USB-порта, един от които е до леглото на покрива и два в хола. Отвън автомобилът е боядисан в сребрист тон с черни акценти, но има изскачащ покрив в пясъчен цвят.


0 от 500