fallback

10 от най-необичайните двигатели в автомобилната история

Това са едни от най-нестандартните и редки задвижващи агрегати, виждани някога

Може да се окаже, че през последните години най-новата тенденция в автомобилния свят е така нареченото „намаляване“, което означава по-малък обем на двигателите с вътрешно горене и дори по-малко цилиндри – три или дори два. Истината е, че в историята на автомобилите има много видове двигатели, които са съществували, като някои са много любопитни и необичайни.

Има атмосферни, с турбокомпресор, с компресор и дори хибриди с електромотори. В случая искаме обаче ще стане дума само за тези, които са имали по-особена конфигурация с необичайно разположение на цилиндрите. Някои, на практика, дори не са били използвани или никога не са достигали масово производство, докато други са се появили в малък тираж и са се превърнали в „редки птици“. Ето и някои от най-забележителните от тях.

10 от най-необичайните двигатели в историята (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #8
    Трол ( преди 1 година )
    W4 заз повече от 30 години
  • #7
    Някой ( преди 1 година )
    Номер 5, чували сме, даже една от колите ми е такава. МБ124 от 1994 година на 360000км. Купих я от първи собственик с цялата сервизна информация. Като нова е, няма да я продам за никаква цена.
  • #6
    ХХМ ( преди 1 година )
    А трицилиндровия двутактов двигател на варбург с водно охлаждане не е ли необичаен?
  • #5
    Бат Митко ( преди 1 година )
    ЗА ПЕТАКА НА МБ 123 И МБ124 НЕ ЧУВАМ МНЕНИЯ ИЛИ МЕ СТЕ ЧУВАЛИ.
  • #4
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Необичайни....Мдаа, предполагам, Карл Бенц е трябвало да измисли директно четирицилиндровия ТДИ, та да е нормален изобретател! Какви са тия едноцилиндрови атмосферни бензини!?.....
  • #3
    burgman ( преди 1 година )
    Не споменаха ЗАЗ, който също беше с V4 двигател.
  • #2
    Дони ( преди 1 година )
    Петака , който най-често в Ауди го ползваха не беше добре балансиран двигател и с времето (кратко време) даваше проблеми. Помня, че съм се качвал на Ауди 100 с такъв двигател и всъщност вървеше доста. Но помня от собственика, че все се оплакваше от него.
  • #1
    in ( преди 1 година )
    VW двигатели се гОла вОда! :D
fallback
Последни