IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спира производството на популярен модел

Бюджетният хечбек Gol получава серия Last Edition от 1000 бройки

Германската компания Volkswagen ще прекрати производството на бюджетния хечбек Gol. Последните коли ще слязат от поточната линия преди края на 2022 г., съобщи сайтът на производителя.

 

volkswagen-gol-last-edition-bids-farewell-to-the-father-of-vw-fox-after-42-years-204826_1

 

Volkswagen Gol (да не се бърка с Golf) е евтин хечбек B-класа. Произвежда се от 1980 г. и общо са сглобени над 9 милиона автомобила. По различно време моделът е произвеждан в Аржентина, Бразилия, Китай и Уругвай, но е доставян на пазарите в Европа и САЩ под различни имена.

Прощалната серия се нарича Last Edition и е от 1000 бройки. Тези автомобили се отличават със специални цветове на каросерията, подобрена вътрешна облицовка, както и възпоменателен декор на каросерията и в кабината. Оборудването включва климатик и мултимедийна система. Новият Volkswagen Gol Last Edition е оборудван с 1,0-литров бензинов двигател с мощност 84 к.с. Лимитираното издание ще бъде значително по-скъпо от стандартния Gol и ще струва $17 800.

 

volkswagen-gol-last-edition-bids-farewell-to-the-father-of-vw-fox-after-42-years_8

 

Сегашното, трето поколение Volkswagen Gol, се произвежда от 2008 г. и автомобилът вече е остарял. Ръководството на германския концерн реши да не разработва ново поколение на модела, като то ще бъде заменено от Volkswagen Polo в първоначалната версия Track.

Gol е един от най-продаваните автомобили на Volkswagen в Бразилия в продължение на 27 години, а по ирония на събдата прекратява кариерата си точно по време на световното първенство по футбол. Gol означава гол (резултат) на португалски. Това е хитър начин за Volkswagen да свърже с любовта на бразилците към футбола с автомобила. В Last Edition ще има специални седалки, специални бои и табела с номер на колата от тези 1000. На С-колоната от двете страни има емблема под формата на футболна топка.

 

Още снимки на Volkswagen Gol Last Edition - вижте в галерията:

 

 

0 от 500