IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Golf няма да умре, но става електрически!

Шефът на Volkswagen: Лудост е да оставим емблематични модели да изчезнат

Култовият от десетиления Volkswagen Golf няма да изчезне, увери Томас Шефер - изпълнителният директор на германския автомобилен производител. На изложението в Лос Анджелис шефът на компанията заяви пред Autocar, че „фирмата няма да оттегли името Golf и вместо това моделът може да стане част от линията ID на електрически превозни средства“.

 

1-volkswagen-golf-gte-2020-fd-hero-front

 

Настоящото осмо поколение VW Golf трябва да се „пенсионира“ около 2027-2028 г. Томас Шефер казва, че Volkswagen ID 3 и EV „ID Golf“ могат да съществуват едновременно. Предполага се, че Volkswagen Golf ще продължи в девето поколение с електрическо задвижване в съответствие с плана на компанията да запази исторически значимите имена на модели.

Стратегията с именуване на ID ще остане, каза Шефер, тъй като вече е добре позната на купувачите и се свързва с електрически VW. Той допълва: „Няма нужда да анулираме ID. Имаме емблематични модели като Golf и GTI. Би било лудост да ги оставим да умрат и да изчезнат. Ще се придържаме към логиката на ID, но емблематичните модели ще носят своето име. Няма да изоставим името Golf, в никакъв случай“.

 

vw_id_buzz_front_tracking_0

 

Шефер посочи примера с Volkswagen ID Buzz, като смята, че ID моделите не винаги трябва да имат номер след тях - например ID 3, ID 4 и т.н. За тази цел VW „може да има ID Golf“.

Шефер даде да се разбере, че Golf няма да бъде заместител на Volkswagen ID 3 и че двата модела се считат за отделни автомобили по размер и позициониране. На въпрос дали има място и за двата, Шефер каза „да“. Той добави: „ID 3 никога не е бил наследник на Golf, той е по-скоро Golf Plus.“

 

2-volkswagen-golf-gte-2020-fd-hero-rear_0

 

Думите му се отнасят до продължаващ въпрос дали във VW може да има място както за Golf, така и за ID 3 в бъдеща гама от чисто електрически превозни средства и дали те ще се слеят в един модел или не. Golf ще се настани между предстоящия градски автомобил ID 2 и ID 3 в бъдеще, вероятно на върха на архитектурата SSP, която трябва да замени днешната MEB EV платформа през следващите години.

 

 

0 от 500