IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтин трик как да възстановите счупен ключ за кола

Не е нужно разглобяване на ключалките и пренареждане на "патроните"

Счупването на ключ винаги е проблем. И събитието автоматично се превръща в подмяна на брави - както на вратата, така и на запалването - или в скъпа механична операция при която "патроните" трябва първо да бъдат демонтирани и след това разглобени. Понякога обаче помага едно просто и много по-евтино решение. 


ключове


Много коли "втора употреба" се продават с един ключ: казват, изгубен, забравен и т.н. Естествено, новият щастлив собственик си дава обет: веднага щом направя обслужването, ще си изавдя втори комплект. И, разбира се, в повечето случаи, не го прави. Било то поради липса на врме или средства, защото ключът за кола е скъпо удоволствие. В резултат на това колата си остава с един единствен отварящ механизъм, който се може да се счупи в най-неподходящия момент. И какво да правим тогава?

Най-лесният начин е да извикаме автоключар на място, който решава проблема бързо, но и много скъпо, като последното може да причини не само празнина в семейния бюджет, но дори и развод . Защото в ситуацията има само един виновен и то категорично сте вие. Но Интернет винаги знае алтернативно решение и често то е единственото правилно.

Поялник или пистолет, който подава разтопена пластмаса през дюза, е евтин, поради което много хора го имат. Но някои особено хитри майстори са се досетили, че този инструмент може да се използва по различни начини: включително лесно и бързо създаване на отпечатък за ключ. Как се прави това?

Ключалката се освобождава внимателно от предпазния клапан с кламер и след това в нея се подава разтопена пластмаса. Сръчност и умение, разбира се, са особено необхозими, но ако ги имате само след няколко секунди точният отпечатък на изгубения ключ се оказва в ръцете ви. След това просто занасяте счупения ключ и заготовката на ключар, който прави нов ключ и монтира имобилайзера от счупения. Операцията излиза в пъти по-евтино от повикване на аварийна ключарска помощ на място.

В мрежата има много такива примери, но всички те имат едно и също значение: колкото и сложен и на пръв поглед неразрешим проблем да възникне, първото нещо, което трябва да направите, е да се успокоите. В крайна сметка всяко премеждие с кола може да бъде решено, единственият въпрос е количеството похарчени пари. 

0 от 500