IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да измиете дъното на колата без подемник или канал

Предлагаме ви устройство в стил „направи си сам"

Традиционната автомивка засяга ламарините и интериора, багажника и праговете, а понякога включва и двигателното отделение. Но как да „освежите" дъното на колата, където се натрупва огромно количество мръсотия и сол, които водят до ръжда? Не във всяка автомивка има подобни приспособления. За тези цели обаче има много по-просто решение, за което ви разказваме сега.


автомивка


Експлоатационният живот на автомобила в близък и дългосрочен план често зависи от подготовката на автомобила за зимата, а след това и за лятото. Да предположим, че през следващата година пазарът внезапно ще се „възстанови " и всички ние ще станем щастливи собственици на чисто нови автомобили, е глупаво, това е неразумен оптимизъм. И следователно - подготовка на колата за зимата става още по-важна.

Измиването е първият елемент в подготовката на всеки автомобил за нови изпитания и предизвикателства. Не става дума обаче само за маркуч и парцал, а за комплекс, който трябва да включва и почистване на дъното от тонове черна пръст и мръсотия. Не само подкалници и прагове - тези места също трябва да се измият - но цялата равна част на пода. В крайна сметка „даровете на природата и човека" създават отлични условия за образуване на ръжда и корозия, пробивайки желязото направо в салона.


автомивка


Купето е най-важният и скъп елемент от автомобила, който има нужда от защита, но как да я осигурим? Как да измиете под колата дори и да разполагате с дълга тръба с вода под налягане? Универсалният инструмент за измиване на дъното на автомобил, независимо от неговия просвет е специална релса с няколко дюзи на малки колела, които лесно се движат по цялата площ на автомобилно дъно.

Готовите варианти струват доста, но можете да си направите нещо подобно сами: импровизирана лагерна количка, на която е закрепена водопроводна тръбапа с импровизирани дюзи (малки дупки). Към края ѝ прикрепяте маркуча от водоструйката и останалото е въпрос на химия. След като изберете препарат, напълнете внимателно, няколко пъти подред, измийте дъното. Бързането е неподходящо тук, както и спестяването на препарат. И така - поне два пъти в годината.


0 от 500