IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте защо трябва да миете волана на колата

Това е най-мръсният детайл от автомобила

Воланът, според много шофьори, винаги е чист, защото всъщност на повечето коли така изглежда - лъскав и чист. Но всъщност това е най-мръсният елемент от колата. Като доказателство - един прост експеримент.


волан


Всяка работна дейност трябва да започне с почистване на работното място: по-приятно е да работите на чисто бюро, на чиста машина и в чист салон на кола, така че след обичайните „водни процедури“, извършвани на всяка автомивка, не трябва да забравяме и малките неща. В което, както знаете, се крие дяволът.

Каросерия, пластмаса, стъкло, прахосмукачка - това го прави всеки. Но какво да кажем за волана? Външно - чист, но всъщност...

Преценете сами: първата обработка на волана с флакон с пенообразен състав ни показа, че килограмите мръсотия, натрупани за 10 години работа, са скрити в порите и перфорациите. Пяната стана кафява за секунди, извличайки мазнината, но само избърсването на препарата не е достатъчно: при следващото нанасяне картината не се променя.


волан


Все същата отвратителна мазна мръсотия, чийто край не се вижда. За да се почисти добре кормилото, след химията, която се продава по бензиностанциите, утрояваме количеството парцали, въоръжаваме се със стара четка за зъби и започваме „генералното почистване“ на волана.

Слой по слой, помагайки на съвременната "химия" с добрата стара четка, премахваме натрупаната с годините мръсотия. Честно казано, това е както физически, така и морален труд, който отваря хоризонтите на съзнанието: нещо, което, честно казано, изобщо не изглеждаше мръсно, след лека обработка се оказа просто, като микросметище.


волан


Работата не е бърза. След първия час почистване на волана ни се струва, че металният скелет ще се появи по-бързо от чистата повърхност - започнахме да осъзнаваме, че почистването на волана трябва да се прави на всеки няколко месеца, а не веднъж на няколко години.

Но правете това само с подходяща химия, не използвайте спирт или напоени със спирт мокри кърпички. Особено, ако кормилото е тапицирано с кожа. След измиването намажете кожения волан с обикновено тоалетно мляко. Това е всичко, което трябва да знаете за грижата за чистотата на волана. Просто правете процедурата на няколко месеца.


0 от 500