IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът към електромобилите Tesla намалявал значително! Дали?

Model 3 все още е на трето място в списъка на най-желаните автомобили

Разсъжденията, които ви показваме по темата са на база едно проучването на KBB Brand Watch, което дава известна представа за настоящия успех на автомобилните марки. Въпреки това, тъй като това е само проучване, то не миродавно. Все пак ни показва неща, за които да внимаваме и да поразсъждаваме..


Tesla


KBB отбелязва, че интересът на клиентите към линията електрически автомобили на Tesla е намалял значително на база тримесечие. Обърнете внимание обаче, че това не е сравнение спрямо аналогичния период от миналата година. Всяка година Tesla продължава да продава много повече коли от предходната и 2022 г. ще бъде рекордна за марката. Понастоящем проучването на KBB се отнася само за продажбите от едно тримесечие на 2022 г. до следващото.

От KBB казват, че броят на хората, които обмислят закупуването на Tesla Model 3, е намалял с 10 процента през третото тримесечие в сравнение с второто тримесечие. Освен това Model S и Model Y вече не са в списъка на най-продаваните автомобили, където и двата модела заемаха солидни позиции в продължение на две години.

След всичко казано дотук, но гледайки голямата картина, Model 3 все още е на трето място в списъка на най-желаните автомобили. Така че положението на Tesla може да не е толкова лошо, колкото изглежда на хартия.

Във всеки случай Electrek посочи конкретна причина, поради която смята, че интересът към моделите на Tesla може да намалява. Предстои нов федерален данъчен кредит за електромобили в САЩ, така че купувачите може да очакват кредит от $7500 през 2023 г. и поради тази причина да изчакват с покупката.

Освен това, други години купувачите са склонни да пазаруват около празниците и в края на годината, но сега икономиката постави много хора в затруднено положение. Тъй като празничните разходи са точно зад ъгъла или вече започват, сега може да не е моментът да се инвестира в скъпа електрическа кола, още повече, че се очакват новите бонуси през 2023-а.

И накрая, тъй като главният изпълнителен директор Илон Мъск изглежда се отдръпва от Tesla и не вдига обичайния си шум в социалните медии (той е твърде зает с Twitter), хората може просто да чакат да видят как ще се развият нещата. 


0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 година )
    На Тесла ако им паднат търсенето и продажбите, спокойно ще намалят цените и съответно печалбата си от около 9000 долара на кола, постепенно до 1000-2000, колкото е на компании като Тойота и народът ще се изтрепа пак да ги купува. Последните 2-3 години страшно много вдигнаха цените не само заради инфлацията, но и заради това, че реално в сегментите на техните коли нямат конглокенция - никой не може към момента да произведе толкова много електромобили и много удачно си се възползват от това...
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Андрю ( преди 1 година )
    "въпреки това твърдиш че казваш истината и тя е една и единствена и не можеш да грешиш? " - Не, честно ... Изтрещял си на макс, сериозно ти казвам. Извърташ се червей, само и само да излезеш прав в някаъв виртуален разговор .... Get a life!
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян ( преди 1 година )
    До 20 - Мноо си зле, батка!
  • #24
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тук защитаващите Тесла със зъби и нокти виждали ли са Тесла освен на снимка? За каране няма и да питам?
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Приказвай си каквото искаш и можеш да си вярваш и в дядо коледа и мармотите. Факт е че Тесла си постави цел през 2014 да увеличава продажбите си с 50% годишно за следващите 15 години, като през 2020 година продава половин милион автомобила, а през 2030 г. 20 милиона. Всички тогава и се смееха, но вече седма година си спазва плановете. Кажи според тебе през коя година ще е невъзможно да ги спазва? 2022 -1,4 милиона. 2023 - 2. 2024-3. 2025 - 4,5 милиона. До тук ли още ще закъса или по-късно?
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 16-17-21 - Къде съм казал,колко тесли може да поеме квартала бе теоретичко!?Кой е казал,че тесла е съвършенна?!В новия Хари Потър ли го чете това?!Много марки вече имат по-добри коли от Тесла!!Нио,Киа EV6,Lucid,Ford F150, Audi,Porsche!Тесла не произвеждат нови модели ЗАЩОТО НЕ СА ГОТОВИ!!!Не защото не смогвали да задоволят търсенето на сегашните!Мъск се чуди какви SpaceX,подводни и надводни пакети да обявява за да управдае закъсненията!Ще продад 20 мил. бройки следващите 7 години,ама друг път
  • #21
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 18 ( преди 1 година )
    За последните 10 години може и да не помниш, но вече излизаха десетки модели "убийци на тесла", които както виждаш не успяха да я убият.Няма шеф на автомобилна компания, който да не е казвал, че с Тесла е свършено в момента в който тяхната компания с вековен опит, инженерен потенциал и финансови възможности, реши да произвежда електромобили. Но това беше до преди 4 години, а от две години същите тези приказват как ще правят ОПИТИ да НАСТИГНАТ Тесла. Последната година и това ги е срам да кажат.
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Разбери се със себе ( преди 1 година )
    "Преди 10 години, хал хабер си нямах от тези неща, защото бях в 10-ти клас." Това го казваш с упрек към мен, който коментира изказването ти "Иситната е следната - конглокенцията не е това, което беше (или по-скоро не беше). VW изкараха цяла гама електрически. Отделно има и по-евтини алтернативи....Не сме 2012-а."А защо тогава приказваш неща от които си нямаш хал хабер и въпреки това твърдиш че казваш истината и тя е една и единствена и не можеш да грешиш?
  • #19
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Стоян ( преди 1 година )
    Време е европа да побърза и да забрани продажбите ДВГ не 2035-а, а 2025-а! А карането на такива каруци, да стане нелегално и подсъдно още 2028-а.Това е сотатъчно време! И да - имам инвестиции в компании, борещи се за електрификацията и по-важното ... СПАСЕНИТЕ НА ПЛАНЕТАТА НИ!
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Вече десета година твоите не излизат верни! Ще видим следващите 10? " ?!!??! Преди 10 години, хал хабер си нямах от тези неща, защото бях в 10-ти клас. Спри да се заяждаш. Само дразниш и нищо не "печелиш".