IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза: Audi може да изчезне до 10 години

Стряскащото предвиждане е на отговорника по продажбите в компанията

Германската автомобилна марка Audi може да спре да съществува след 10 години! Стряскащата прогноза е на Хилдегард Вортман, която ръководи отдела за продажби на компанията и е член на борда на директорите, съобщава Merkur.de.

 

1-91.jpg

 

Вортман за първи път изрази загриженост за бъдещето на Audi миналата година, когато на събитие с дилъри на марката казва следното: „Има 50 процента шанс Audi да продължи да съществува след десет години“. Сега потвърди думите си и подчерта, че следващите няколко години ще бъдат решаващи за премиум подразделението на Volkswagen Group.

За да избегне най-лошия сценарий със закриването, Audi трябва да се реорганизира възможно най-бързо. През последните години поради недостига на чипове, пандемията от коронавирус и инфлацията, продажбите на Audi в Европа са намалели с 15%. Ситуацията на пазара се влоши от войната в Украйна, енергийната криза и задаващата се рецесия. Според ръководството компанията се нуждае от трансформация и преминаване към производство на електрически автомобили.

 

9b7aac846cd6ddfb83a4470b48923921-01-1.jpg

 

Едно от решенията за оцеляване на пазара е пълното премахване на бензиновите и дизеловите модели. В идеалния случай електрификацията трябва да приключи до 2033 г. Трансформацията на Audi вече започна с отказа от няколко добре познати модела, а A3, A4, A6, А7 и A8 ще получат електрически версии.

В подкаста на WirtschaftsWoche „Head Talk“ Вортман казва: „Виждаме първите облаци, които се събират по отношение на развитието на продажбите. Volkswagen Group, към която принадлежи и Audi, има поръчки за 1,9 милиона превозни средства за Западна Европа. Въпреки това има намаление с 15 процента. Автомобилната индустрия е изправена пред епохални сътресения. Има много фактори, които затрудняват и вероятно ще продължат да го правят и в бъдеще. Предвид предизвикателствата Audi трябва да се промени още по-бързо. В противен случай, просто ще изпаднем от бизнеса. Предстоящите месеци и години ще бъдат решаващи. Бъдещето ще покаже дали Audi може да се справи с предизвикателствата и дали желанието на клиентите да купуват отново ще се повиши. Всичко е заложено на карта, включително собственото съществуване“.

 

60672835.jpg

 

Автомобилният пазар в момента търпи големи промени. Докато търсенето на нови автомобили беше голямо и сроковете за доставка бяха дълги през последните пандемични години, сега пазарът заплашва да се преобърне. Загрижеността нараства в директорските етажи на компанията, а оценката на борда на директорите на Audi, според експерти от индустрията, е „отрезвяваща“.

Професорът по автомобилна индустрия Фердинанд Дуденхьофер е съгласен с Вортман: „Ефектът на преобръщане от недостиг на предлагане до липса на клиенти или слабост в търсенето става все по-очевиден“. В Twitter той пише: „Отрезвяващо е как един топ мениджър оценява бъдещето на собствената си компания“.

 

f40eb034-7df2f0edd62a7662d35fd125aac7d1b4.jpg

 

Същевременно Audi коригира прогнозата си за годината, като очаква по-малко продажби на автомобили, но по-добър марж на печалба от преди. Финансовият директор Юрген Ритерсбергер каза, че предлагането на полупроводници се е подобрило през третото тримесечие, но е малко вероятно да функционира гладко и през следващата година. Компаниите и клиентите се борят с нарастващите разходи: „Това няма да ни остави незасегнати“, каза Ритерсбергер.

 

 

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    iiiii ( преди 1 година )
    Da izchezvat bahti 6taigite
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да се чете "аз имам решение на някаква криза. Дайте ми една камара с пари"
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Какво ( преди 1 година )
    ще правят джигитите? Трябва да минават на БМВ?
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    До 18 Повечето коли в сегашно време са чупливи и ненадеждни.
  • #18
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Една от най-чупливите марки въобще. Скъпи, недозавиващи и ненадеждни. Разчитат на балъци.
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    digigi ( преди 1 година )
    #8 е абсолютно прав. Скоро четох статия е която пишеше, че Ауди са се увеличили чистата печалба последните месеци въпреки че имат намалени продажби като бройка. Това не е оцеляване, дерат кожи и печелят повече, тъй като електрическите струват чувствително повече, а и цените на всички автомобили се вдигнаха с около 20-30% последната година.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Димитър до 14 ( преди 1 година )
    Ти наистина си пълен ***.
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Дори в Европа освен Норвегия няма електрипки.Дачия най продавяната и не с модела Спринг
  • #14
    6 rate up comment 21 rate down comment
    До 12 ( преди 1 година )
    Опорката ми е вярна това са фактите.А в Европа за какво изобщо са ви коли например дс годите до супера с тях.Потреблението на коли в Европа е излишно и парвенющина.Имате метро и транспорт
  • #13
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като каза Океания, президентът на Индонезия от 2 години се опитва да накара Тесла да построи завод там. Правителството има много агресивна стратегия за електрификация и собствено производство на батерии и коли, защото притежава 22% от световните залежи на никел, а също има кобалт и алуминий. Да не говорим, че всички подобни държави, в които двуколесните са най-масовия транспорт, супер бързо преминават на електрически мотопеди. Опорката ти не издиша, тя е заровена на 2 м. под земята.