IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

 „Реал“ (Мадрид) смени Audi с BMW

Освен футболистите, сделката включва женския отбор и баскетболистите

Европейският клубен шампион по футбол „Реал“ (Мадрид) направи смяна на своя автопарк и вече играчите, треньорите и ръководителите се возят на електрически модели на BMW, след като в предишните 20 години „Белият балет" беше партньор с Audi.

 

Ancelotti-3

 

Германската марка вече достави новите автомобили, но любопитно е, че в сделката влизат също така и други отбори на Реал – женският по футбол, както и мъжкият по баскетбол. Споразумението на Реал и BMW е част от амбициозен проект, който има за цел и двете организации да допринесат за развитието на инициативи, които подчертават важността от мобилност без емисии на пътя, информира Elpais.

Всички коли са 100% електрически модели, по-специално от гамите iX и i4. Изключение има само за президента на клуба Флорентино Перес, който е с i7 още от месец юли. Доставката беше извършена при закрити врата в съоръженията на Ciudad Deportiva del Real в Мадрид. През този сезон автопаркът е ограничен до посочените модели, в бъдеще офертата ще бъде разширена до други като iX3 или iX1.

 

Masculino

 

Сред футболистите 11 са избрали i4 М50 в допълнение към треньора Карло Анчелоти. Останалите са се спрели на различни версии iX, като и в двата случая с голямо разнообразие от цветове. M50 е най-производителният и спортен модел в гамата, разполага с два електрически мотора, които достигат мощност 544 к.с., ускорението до 100 км/ч е за 3,9 секунди, а пробегът достига 519 км. Моделът iX се предлага с двигатели XDrive40 и XDrive50 с мощности от 321 до 516 к.с. и пробег между 435 и 632 км.

В отбора по женски футбол има мнозинство от iX, като само четири от състезателките са предпочели i40, както и техният треньор Алберто Торил. В отбора по баскетбол само двама са избрали i4, а останалите и треньорът Чус Матеос ще карат версии на iX.

 

 

0 от 500