IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus и Adidas направиха RX 500h в стил „Черната пантера“

Кросоувърът получава специални орнаменти и атрактивен интериор (ВИДЕО)

Японската компания Lexus с помощта на дизайнерския екип на Adidas създаде уникална версия на кросоувър RX в стила на филма „Черната пантера: Уаканда завинаги“. Машината беше представена на изложението в Лос Анджелис.


Lexus RX 500h: Wakanda Forever


Според информацията, автомобилният производител се е обърнал към марката за спортно облекло, след като Adidas пусна линията дрехи Wakanda Forever Collection, също вдъхновена от продължението на филма за супергероите. За проекта е избран кросоувърът Lexus RX 500h Sport, който е оборудван с 2,4-литров двигател с мощност 372 к.с. и с въртящ момент от 550 Нм.

Върху каросерията на автомобила е нанесен специален филм с лилав орнамент, а надписите са преведени на езика на измислената вселена Marvel. Както е замислено от разработчиците, златните елементи на тялото представляват препратки към костюма на главния герой.



Интериорът на кросоувъра също е модифициран. Седалките и тапицерията получиха същите орнаменти като каросерията. Интерфейсът на превозното средство е преведен на език Wakanda. Някои плоски повърхности са от дърво, а воланът и подглавниците са покрити със специален материал, който Adidas използва за разработването на маратонки.

Наслагванията са произведени от компанията Carbon, която е специализирана в 3D печат. Атрактивният автомобил обаче ще си остане само в една бройка, чиято цел е да привлече допълнително внимание към стандартния RX.


Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:

0 от 500