IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трета година търсят купувач на хромиран Lexus LFA

Продавачът иска 1 млн. евро за 11-годишен автомобил с пробег 870 км

Автокъща за редки коли в Германия се опитва трета година да продаде 11-годишен Lexus LFA купе. И купувач не се намира, въпреки че изключително редкият екземпляр е с пробег само 870 км и в отлично състояние. Вероятно поради тази причина продавачът иска 1 049 600 евро, включително данъците, а колата е в салона от април 2020 г.


Lexus LFA


За разлика от повечето други спортни автомобили LFA, този е хромиран. И вероятно безвкусният или дори според други оценки кичозен цвят, е една от причините да няма купувач. А и не бива да се пренебрегва цената, разбира се. Продавачът обаче твърди, че ако е необходимо, хромираното покритие може лесно да бъде премахнато.

В същото време, интериорът, показан на снимките, изглежда в много добър вид, като съчетава червена и черна кожена тапицерия с въглеродни влакна и алуминиеви детайли.
 

Lexus LFA 1


Автомобилът е оборудват с 4,8-литров V10 двигател с 560 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 3,7 секунди, разработен съвместно от Toyota и Yamaha. От този Lexus LFA са произведени само 500 бройки, а екземплярите с малък пробег обикновено са скъпи, дори по стандартите на колекционерите.

 

0 от 500