IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтиният кросоувър на Lexus ще струва под 50 000 лева

Бъдещият LBX 2023 ще бъде построен на платформата TNGA-B

Компактният кросоувър Lexus LBX се разработва специално за европейския пазар. Моделът ще бъде изграден върху платформата на Toyota Yaris Cross и ще се предлага в бензинова и хибридна версия. Сега, първото изображение на Lexus LBX се появи в интернет пространството.


Lexus


По информация на изданието  motor.es, най-компактният и достъпен кросоувър на Lexus ще бъде официално представен през следващата година. Кросоувърът, който ще се прави на базата на Toyota Yaris Cross трябваше да бъде представен още тази година, но премиерата му бе отложена за пролетта на 2023-а.

Очевидно причината за отлагането на премиерата е свързана с недостигът на микрочипове и други автомобилни компоненти. Иначе, моделът се разработва специално за европейския пазар и няма причини той да не бъде представен и у нас.

Съдейки по рендерите, кросоувърът на Lexus ще се различава от Toyota-та по фирмената огромна вретеновидна радиаторна решетка и наклонените фарове. Иначе, подобно на Toyota Yaris Cross, Lexus LBX 2023 ще бъде построен на платформата TNGA-B, а дължината му ще бъде около 4.2 м. Тоест ще бъде с около 20 см по-къс от Lexus UX, който в момента е най-компактният модел на марката.

Очаква се новият Lexus LBX да бъде оборудван с 1.5-литров бензинов двигател с мощност от 120 конски сили и с хибриден силов тракт с мощност 116 к.с. И двете версии ще получат вариаторна трансмисия, а задвижването може да бъде предно или на четирите колела. По-непотвърдена информация цената на най-евтиния Lexus ще е под 25 000 евро.


0 от 500