IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Почистването на двигател с водород са парѝ, хвърлени на вятъра

Твърди се, че след операцията моторът става почти като нов, но това не е вярно

В мрежата все по-често се появяват реклами на процедурата за почистване на двигателя с водород. Нещо повече, те говорят за нея като за чудотворно лекарство, което прави невероятни неща. Твърди се, че след операцията моторът става почти като нов. За това защо не трябва да се доверявате на такива "експерти" и да плащате пари за такава работа, ви разказваме сега.


почистване на двигателя


Не вярвайте на рекламите, защото всъщност процесът на почистване на двигателя с водород е доста проста процедура. От специално устройство, което произвежда въпросния газ, се изтегля маркуч към всмукателната система на автомобила. След това остава да стартирате двигателя и да го оставите да работи на празен ход за 30-40 минути.

За да ускорите процеса, трябва да натиснете няколко пъти педала на газта. Пречистването, според официалната версия, се дължи на факта, че водородните йони реагират с твърдите отлагания. Последните омекват и изгарят, след което през изпускателния тракт се отстраняват под формата на въглероден диоксид, прах и пара.

Обикновено такава процедура се препоръчва да се направи, когато двигателят има забележими вибрации или шумове на празен ход. Още няколко възможни причини: намалена мощност , намалена компресия, увеличен разход на масло.

Ако разсъждаваме логично обаче няма как да не забележим безполезността на тази процедура. Вибрациите и шумовете на двигателя показват силно износване на буталната група. В този случай никакво почистване няма да помогне. Необходимо е да се извърши диагностика и след това да се разглоби двигателят за ремонт. Ако клапаните са износени, ефектът също ще бъде нулев.


почистване на двигателя


Единствено с по-доброто прилягане на буталните пръстени, може да се постигне някакъв положителен резултат, но и това не е много сигурно. Много по-добре е да използвате почистваща добавка, преди смяна на масло, която отлично почиства въглеродните отлагания. А водородът трябва да действа незабавно. Това обаче не се случва.

Между другото, няколко блогъри изпробваха ефекта от тази процедура на практика, като взеха стар SUV на Mitsubishi за „опитно зайче“. След почистването се оказа, че компресията в цилиндрите се е изравнила. Но не заради чудодейния газ, а защото при високи обороти цилиндрите на износения двигател се заливали с масло.

С други думи, ако усетите, че нещо не е наред с колата ви, отидете на диагностика. Той ще даде точна представа за състоянието на мотора. И не е нужно да давате пари за неразбираеми „операции".


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ogog ( преди 1 година )
    Не искам да ви разочаровам, но това с водородния йон не се получава в газово състояние.Отделно има един процес които се казва хидрогениране. При него по нисши въглеводороди се насищат до по висши, демек, много грубо казано от бензин може да стане катран. Та, при положение че има доста матриял полимерен по колата, който за да мек е от ненаситен НС, като се му даде Н2, съществува реална възможност да се поодърви и тия мезойски отлагания освен да се петрифицират не виждам какво друто ще стане
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Обикновенно каквото пише тук,обратното е вярно!!! :-)В процедурата има логика и в много случаи работи, особенно при качеството на горивото в БГ което образува повече отлгания и нагари!!!Преди 20 години по форумите беше популярна една процедура за карборатори и моноинджикциони с впръскване на пара или дестилирана вода с много фин полверизатор и ефект наистина имаше!Тези машини са доста подобрена опция на тази процедура,без риска да си налееш колата с вода!Нема само черно и бело и в този живот!
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега ще дойдат собственици на сервизи, купили тези машини и ще почнат да се представят за собственици на коли, на които почистването е имало голям ефект. Истината е че това си е пълна измама.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Никакъв ефект няма - потвърждавам!
  • #5
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Еххоооо разбирайте! ( преди 1 година )
    Някой от вас да е виждал ???Не.Ама си чешете ЕЗИЦИ И ДРАПАТЕ РЕБРА.ЕФЕКТА Е ОГРОМЕН. И ПОНЕЖЕ СТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ДА НИ КАЖА,ЧЕ НЯМАМ ТАКЪВ АПАРАТ И НЯМАМ ТАКАВА УСЛУГА В АВТОСЕРВИЗА.ПОДОБЕН ЕФЕКТ ЩЕ ПОСТШГНЕТЕ И С НЯКАКВО ПОДОБИЕ НА ТОВА С ПРЕПАРАТ НА MANOLL.ВИНАГИ ИМА ЕФЕКТ ДОРИ С ТОЗИ СМЕШЕН ПРЕПАРАТ НА ТАЗИ СМЕШНА МАРКА.А СТРУВА САМО 10ЛЕВА!!!
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 1 година )
    Бях сигурен,че още като излезе тая "новост" е пълна измама!
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-добрата присадка за двигателя, се казва: Основен ремонт.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Рено Сценик 1.9 dci ( преди 1 година )
    Може и да не ви се вярва но след тази процедура на колата на баща ми имаше ефект , отпуши се и то осезаемо. На моята която е по-нова от посочената ефект не усетих, но все пак тя е на много по-малко километри. Така че не обобщавайте така кардинално технологията ...
  • #1
    2 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колата ми се гаси сама на светофара, пък аз ще я оставя 40 минути на празен ход?! възвратния клапан и филтъра кой ще ми ги плати после