IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридна Toyota постави рекорд

Седанът Avalon измина 3400 км за 24 часа със средна скорост 144 км/ч

Хибридните автомобили стават все по-популярни, като през последните месеци присъствието им на пазара непрекъснато нараства. Това се дължи на някои впечатляващи постижения, като едно от тях беше записано в Китай.


Toyota Avalon


Toyota Avalon Hybrid постави рекорда за максимално изминато разстояние за 24 часа с автомобил със смесено задвижване – двигател с вътрешно горене и електромотор. На писта в провинция Хубей седем професионални пилоти се редуваха да шофират в продължение на 24 часа, като изминаха общо 346 547 км със средна скорост от 144,4 км/ч.

Естествено, автомобилът прави няколко спирания за зареждане с гориво по време на тестовете, като по този начин успява да постави истински рекорд в своя сегмент. Няма конкретна информация за използвания модел, но е вероятно да е използвана версия с двигател 2.5 с 218 к.с. и 221 Нм.


Toyota Avalon


Седанът с дължина почти 5 метра, продаван на пазара в Северна Америка и Китай, е с предно задвижване и CVT автоматична скоростна кутия. Комбинираният разход на гориво е 5,3 л/100 км, като това постижение няма да може да бъде подобрено, тъй като Toyota реши да пенсионира Avalon.

Вместо Avalon японците ще предлагат Crown, който до предишното си поколение също беше голям седан, но сега се превърна в цяло семейство модели. То включва кросоувър, комби, седан и крос-купе, като всички те ще разчитат на хибридна система именно с 2,5-литров бензинов двигател.


0 от 500
  • #10
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 3 - знаеш ли кога електричка ще мине 3400км за 24часа със средна скорост 144км/ч на писта - след 15 години!!! Айде купи си електричка и тогава ги хвали толкова под всяка статия!!!
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 3 - кога си се качвал на магистрала в Германия, бе теоретик мамин!Писна ми вече, да ти чета теоремите под всяка статия!Аз поне живея в Германия, ремонтите и пресутройствата на магистралите са ежедневие!Кисненето в задраствания също, всяка втора отбивка за бензиностанция е в ремонт!Миналия месец карах 700км без да има отбивка за бензиностанция!Трябва да слезеш от магистралата и да търсиш най-близкото място населено място!А с контактите за електрички е още по-забавно!
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Поредната трагедия ( преди 1 година )
    Има и читави журналисти в този сайт,но неграмотно написаните статии(теса 90% от статиите в сайта) са от Петър Захариев и Румен Славов!
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    1 не се притеснявеай. Тази грешка е даже малка за този сайт :)))
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 1 година )
    Докато японците правиха хибриди немците правиха дизел.Докато Сащ пускаха еоектрички немците правиха дизел.Изов японците и американците са умни а немците тъпички
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    .. и да допълня - с ДВГ съм правил Франкфрут - Пасау (450км) за 3ч, но при доста иделни условия - неделя сутрин, няма камиони / трафик, под 180 не съм падал, и +20 на всякви ограничния.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3-ти, малко ми е съмнителен рекорда: Това занчи да е карал СРЕДНО 120. Има стоп за зареждане, който е не по малко от 30-45мин, значи през оснталото време е държал 140-150 дори бих заложил на 160 (че и отгоре). При 160 е абсурдно да изкара над 300км. За Германия да те светна, е почети невъзможно да поддържаш 140-160 предвид трафика.
  • #3
    4 rate up comment 14 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не знам за какво говориш, но веднага ми изникна една аналогия. Най-вероятно под текста е да не залагаш срещу електромобилите, защото за разлика от този изкуствен рекорд поставен на писта в контролирани условия, един електромобил в напълно реални условия по магистралите със трафик в Германия, може да измине само 600 км по-малко - 2800 км за денонощие. Като това постижение може да бъде подобрено, защото е правено преди години с по-бавно зареждане отколкото се поддържа днес. Нямаше и термопомпа.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Съседната статия ( преди 1 година )
    Много ми е интересно "Неща за които да внимавате когато залагате онлайн" какво общо има с колите?
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "...в продължение на 24 часа, като изминаха общо 346 547 км със средна скорост от 144,4 км/ч..." Алооо, Редакора! Някъде ни е избягала една десетична запетая.