IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридна Toyota постави рекорд

Седанът Avalon измина 3400 км за 24 часа със средна скорост 144 км/ч

Хибридните автомобили стават все по-популярни, като през последните месеци присъствието им на пазара непрекъснато нараства. Това се дължи на някои впечатляващи постижения, като едно от тях беше записано в Китай.


Toyota Avalon


Toyota Avalon Hybrid постави рекорда за максимално изминато разстояние за 24 часа с автомобил със смесено задвижване – двигател с вътрешно горене и електромотор. На писта в провинция Хубей седем професионални пилоти се редуваха да шофират в продължение на 24 часа, като изминаха общо 346 547 км със средна скорост от 144,4 км/ч.

Естествено, автомобилът прави няколко спирания за зареждане с гориво по време на тестовете, като по този начин успява да постави истински рекорд в своя сегмент. Няма конкретна информация за използвания модел, но е вероятно да е използвана версия с двигател 2.5 с 218 к.с. и 221 Нм.


Toyota Avalon


Седанът с дължина почти 5 метра, продаван на пазара в Северна Америка и Китай, е с предно задвижване и CVT автоматична скоростна кутия. Комбинираният разход на гориво е 5,3 л/100 км, като това постижение няма да може да бъде подобрено, тъй като Toyota реши да пенсионира Avalon.

Вместо Avalon японците ще предлагат Crown, който до предишното си поколение също беше голям седан, но сега се превърна в цяло семейство модели. То включва кросоувър, комби, седан и крос-купе, като всички те ще разчитат на хибридна система именно с 2,5-литров бензинов двигател.


0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотен мотор 218 к.с и 221 n.m инжинерно чудо!!!
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До автора ( преди 1 година )
    Тойота Краун беше топ автомобила между всички Тойоти и Лексуси, къде другаде има 12 цилиндрова Тойота,сега и него изпед.... тиха.
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прочетете статията внимателно пише хибрид а не електричка и е на писта
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дали пък като си тръгнал да правиш световен рекорд няма да провериш къде няма задръстване и ремонти? Всичко беше подготвено до степен на всяка зарядна станция да го чака съмишленик за всеки случай, за да запази свободна колонка, което по принцип не се беше наложило. Същите щяха да му кажат и за задръствания и ремонти. Ето линк към статията тук: https://automedia.investor.bg/a/2-***/38798-tesla-model-3-izmina-rekordno-razstoyanie
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долните германци ( преди 1 година )
    Рекорда си е официален и спокойно може да го намерите дори в българските издания. Включително и тук под заглавие :Tesla Model 3 измина рекордно разстояние за 24 часаВлогър успя да навърти 2781 км за едно денонощие, но ползвайки зарядните станции на конглокентите .Ниланд подчертава, че пътуването е направено в реалистични условия, при спазване на общите правила за движение по пътищата. Рекордът е поставен на аутобан в Германия и при високи скорости - около 170 км/ч през повечето време.
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде пък сега човека е изпуснал десетичната запетая. В подзаглавието е написал 3400 км. Не го "яжте" толкова.
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ужас ( преди 1 година )
    Добре бе, Пепи - там откъдето си копирал новината, и там ли пише, че са 350 000 км или пише нещо друго ама преводача реши да е така накрая?.. :D
  • #13
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Тъкмо си викам : "ОК, айде ще им дам шанс на тия загубеняци дървени, ще вляза да прочета нещо." И какво чета : "Тойота изминала 360 000 км за 24 часа"Сетих се за колите на Горубляне как така на по 20 год. изминават по 100 000...Пък тези за един ден - 4 пъти повече.
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 1 година )
    "...като изминаха общо 346 547 км със средна скорост от 144,4 км/ч." - Ебреее...яно са използвали и компрезия на времето за да минат 99,99..дни за 24 часа
  • #11
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Мда ( преди 1 година )
    При средна скорост от 144, електричка ще минава максимум 300км с едно зареждане и ще се зарежда час за да може да мине още толкова. т.с. горе долу на 2 часа каране, 1 часа зареждане, 3 часа за 300км, са макс 2300км за 24 часа, ако изобщо батерията издържи такъв спринт от 7-8 бързи разреждания и зареждания на супер чардж за 24 часа ..... 5,3 на 100 разход при тази скорост си е песен !!!