IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето кои са 20-те най-продавани SUV в България

Tesla Model Y е с най-голям ръст спрямо миналата година, показва статистиката за регистрациите

Доминацията на SUV моделите на българския пазар продължава да расте от година на година - независимо, че никой не е в състояние да каже с точност какво означава това понятие. Оригиналното Sport Utility Vehicle се отнасяше до модели, които комбинират качествата на нормални пътнически коли и на офроуд машини, с по-висок просвет и задвижване на четирите колела. Но днес пазарът е пълен с автомобили, гордо брандирани от производителите им като SUV, които нямат нито кой знае колко повишен просвет, нито дори помен от двойно предаване.
   
     
Tesla Model Y   
От автомобилите, предлагани и през 2021, най-голям ръст отчита Tesla Model Y - от една-единствена бройка, регистрирана за първите десет месеца на миналата година, до цели 57 сега (+5600%)
  
  
Впрочем на клиентите също не им пука особено за последното - дори и в България, където наличието на 4х4 по традиция беше от решаващо значение при покупката. Интересът към сериозните офроуд автомобили отстъпва назад за сметка на комфортните градски кросоувъри. Ето кои са най-продаваните SUV модели у нас за първите месеца на 2022 година според Automedia.bg, на базата на данни за  регистрациите в МВР (категории M1 и N1).
    
       
Най-продаваните SUV в България през 2022 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

 

 

0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Martin ( преди 1 година )
    Абе всички ли забравихте за Mazda cx5
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз си взех Ситроен С3 Еъркрос, засега съм доволен.Иначе най-красивите коли в момента на пазара у нас са Фокус седан и комби.Купувайте докато ги правят, защото след година-две Фокус ще бъде прекратен като модел и може повече да не видим седан, хечбек и комби с марката Форд.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 22 ( преди 1 година )
    Нито тесла липсва, нито хонда :D липсва ти умение за възприемане на текст
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Харесвам Киа и Тойота, но тези на 3-то място е много грозен модел, българинът доказва, че няма вкус. И C-HR е доказателство за това, заради изчанчения дизайн назад нямаш никаква видимост и като цяло е като коруба.За щастие се срещат и далеч по-красиви представители на тези марки по нашите улици като новата Корола, която в изпълнение седан е доста стилна.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 1 година )
    Освен Тесла липсва и. Хонда.
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И аз се чудя какво да купя ,но продължавам да си карам верното CR-V . На газ е просто перфектно с тази цена , но ще видим ....
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до 15 ( преди 1 година )
    кой ти каза, че нито една Витара или С-Крос? Просто не са толкова много, че да влязат в Топ 40
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До Радев ( преди 1 година )
    Santa Fe - 44 бройки от началото на годината, Sorento - 26, като знам, че имат много голям проблем с доставките за България - няма коли
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Радев ( преди 1 година )
    В класацията не виждам два интересни модели, които не са чак такава рядкост по нашите пътища, но по неясни причини отсъстват: Киа Соренто и Хюндай Санта Фе. Според мен това са най-добрите предложения в сегмента 90-100к.
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до 16 ( преди 1 година )
    струвало си е да се хвърлят пари също поне малко в образование, а вероятно и за професионална помощ от психоаналитик...