IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето кои са 20-те най-продавани SUV в България

Tesla Model Y е с най-голям ръст спрямо миналата година, показва статистиката за регистрациите

Доминацията на SUV моделите на българския пазар продължава да расте от година на година - независимо, че никой не е в състояние да каже с точност какво означава това понятие. Оригиналното Sport Utility Vehicle се отнасяше до модели, които комбинират качествата на нормални пътнически коли и на офроуд машини, с по-висок просвет и задвижване на четирите колела. Но днес пазарът е пълен с автомобили, гордо брандирани от производителите им като SUV, които нямат нито кой знае колко повишен просвет, нито дори помен от двойно предаване.
   
     
Tesla Model Y   
От автомобилите, предлагани и през 2021, най-голям ръст отчита Tesla Model Y - от една-единствена бройка, регистрирана за първите десет месеца на миналата година, до цели 57 сега (+5600%)
  
  
Впрочем на клиентите също не им пука особено за последното - дори и в България, където наличието на 4х4 по традиция беше от решаващо значение при покупката. Интересът към сериозните офроуд автомобили отстъпва назад за сметка на комфортните градски кросоувъри. Ето кои са най-продаваните SUV модели у нас за първите месеца на 2022 година според Automedia.bg, на базата на данни за  регистрациите в МВР (категории M1 и N1).
    
       
Най-продаваните SUV в България през 2022 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

 

 

0 от 500
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Дачия-вечния шампион.Изключително добро съчетание цена-качество.
  • #5
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Дфен ( преди 1 година )
    Който разбира Дачия избира.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да Литай най голрмият ползвател на въглища колко екологично дет са вика ако небяха тъпищяха да сапрости
  • #3
    4 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гледам Тойотка се радва на последни рекорди. Така се получава с всички загиващи компании - има един пик преди смъртта. Това тримесечие се сринаха печалбите, а догодина ще дойде време и на продажбите. Прогнозата за Китай, втория и най-голям пазар, за 2023 са 45% електромобили, което означава наполовина продажби за Тойотка. В Европа нещата се движат по подобен начин. САЩ изостава леко, но и там лавината идва. Тойотка ако успява да продава по 5 млн. на година през 2030 ще е късметлия.
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесла липсва,защо така.
  • #1
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Знаех си че Дачия ще избие конглокенцията ;)