IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia залага на нови цветове и материали

Колите на марката остават без хром и естествена кожа

Румънският производител Dacia, който е собственост на Renault, наскоро промени логото и корпоративната си идентичност. Сега от компанията разкриват нови подробности за новостите, на които ще се залага.


Dacia Duster


Сред тях е нов нюанс на цвета Dusty Khaki, който ще се предлага в гамата на моделите на Dacia. Той няма метален или перлен блясък и напомня на земни тонове и мъх. Този цвят е най-практичен, тъй като с него мръсотията по купето на автомобила ще стане по-малко забележима.

Освен това, румънската марка вече няма да използва хром и кожа за украса на колите си. Те са заменени с материали с по-нисък въглероден отпечатък, като синтетична кожа, например. Няма хром в новото лого на автомобилната марка, което вече е направено в бяло. За да замени пластмасовата облицовка на някои модели, автомобилният производител ще използва нови тъкани.


Dacia Duster


Като цяло Dacia планира да работи възможно най-автентично, докато всички нововъведения по отношение на дизайна ще бъдат насочени към подобряване на комфорта и практичността. Новият дизайн на марката символизира основните ценности на Dacia - простота, надеждност и автентичност.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Dacia са велика марка! Щом VW ползва техни платформи, смятай!
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кое и е по евтиното Дячия Дъстер е 33 бона намери джип за 33 бона и идва с газово 1.14 литъра недоразумениятана шкода са още на диезель
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Дачия за богаташи ( преди 1 година )
    Имах я 2 години с 1.3тце 4х4. Не бих повторил феномена дачия - уж евтина но реално е много близо ценово до по-адекватни алтернативи. Същоте тези алтернативи, които не гният, не им вият диференциалите, не им се късат мокетите в багажника, не им миришат салоните на лепило по 3 месеца след покупката, нито пък лакът им се напуква заради смотания дизайн на вратите. Факт.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Истина ( преди 1 година )
    Не разбирам на кой му е евтина, повече от 45к пари е, това си е доста, а за тази цена има няколко алтернативи.Не съм се качвал, не мога да коментирам качеството както и моторите, дали са достатъчни за това купе!
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така написано ще рече човек, че кожен салон са предлагали, а то най-много ако са слагали на волана и хром на емблемата.
  • #3
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-доброто съотношение цена качество на пазара. Когато искаш да купиш нещо на половин цена не трябва да претендираш за скъпи материали в интериора, но пък от към издръжливост, здравина и пасивна безопасност са топ, като дори в тези параметри бият и двойно по-скъпи автомобили.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Ами ... ( преди 1 година )
    луд/увреден на шарено се радва.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има много добри отзиви за Дачия дъстър, което ме респектира ...някакво евтинджос сувче с добри отзиви :)