IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Jogger става хибрид със 140 к.с.

Комбито за първи път получава автоматична скоростна кутия

Румънската Dacia е един от производителите, които ще вземат участие в предстоящото автомобилно изложение в Париж (17-23 октомври). Във френската столица компанията ще представи своя концептуален модел Manifesto, а цялата продуктова гама ще бъде с новото лого на марката.


Dacia Jogger


Дебют пред публика ще направи и първият хибрид на Dacia – семейното комби Jogger. Още при представянето на модела преди година компанията-производител обяви, че моделът ще се предлага и със смесено задвижване, а сега стават ясни първите подробности за него. Jogger ще получи хибридна система със 140 к.с., като тя е позната от Renault Clio и Captur, с който комбито споделя една и съща платформа.

Засега от Dacia не разкриват подробности за задвижващия агрегат, който ще се поставя на модела от януари догодина. Най-вероятно това е същата система, използвана за хибридно Clio, като в нея влизат 1,6-литров бензинов атмосферен двигател и електромотор. Съвкупната мощност е именно 140 к.с. и 250 Нм. Максималната скорост на тази версия ще бъде 180 км:ч, като само на ток тя може да измине 80 км. Капацитетът на батерията е 1,2 кВт/ч.


Dacia Jogger


В допълнение, Jogger за първи път ще се предлага с автоматична скоростна кутия. Това е многорежимна трансмисия с два електромотора (DCT) със симулация на 8 предавки. При Clio тази задвижваща система предлага разход от 4,0 л/100 км.

Освен хибриден Jogger в Париж румънският производител ще представи и специална версия на Duster. Тя ще се казва „Mat Edition”, като ще се отличава по допълнителното оборудване и специалния цвят на каросерията. Под капака на този Duster ще бъде поставен двигател TCe 150 (1,3-литров с турбо и мощност 150 к.с.), който е съчетан с автоматична скоростна кутия EDC. Тази версия ще бъде налична за поръчка още в края на 2022 г.


0 от 500