IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia пуска втора версия на Duster Extreme

Популярният SUV получава новото лого на марката и редица функции

Dacia Duster не може да се оплаче от липса на популярност - много клиенти оценяват достъпния SUV и го считат за най-прагматичното предложение на пазара. Второто поколение на модела вече е на 4 години, като производителят успява да поддържа интереса към него с пускането на специални модели.


Dacia Duster Extreme (2023)


Още през декември 2021 г. Dacia обяви излизането на Duster Extreme, който се предлагаше до лятото на 2022 г., а сега на пазара излиза второ негово издание. Основната му характеристика е новата бяла емблема на Dacia, поставена на видно място в средата на решетката на радиатора. При нея подобно на брънките на верига, преплитащите се букви D и C в минималистични линии образуват новото лого, символизиращо здравина и простота.

Покритието на боята на каросерията в шистово сиво, 17-инчовите алуминиеви джанти „Tergan“ в черен цвят и корпусите на външните огледала в лъскаво черно с оранжеви декоративни ивици също осигуряват специален външен вид. Надписът „Duster“ отзад и на стандартните релси на покрива също е в оранжево.


Dacia Duster Extreme (2023)


Интериорът се характеризира с тапицерия от плат и текстилна кожа с оранжеви декоративни шевове и оранжеви дизайнерски елементи на панела на вратите, централната конзола и вентилационните отвори. В основата на специалния модел е вече напълно оборудваната версия „Journey“, която разполага с автоматичен климатроник, помощ при паркиране отзад с камера за заден ход, адаптивен круиз-контрол и предупреждение за мъртви зони.

Освен това втората версия Extreme разполага с интегрирана мултимедийна система Media-Nav с 8-инчов сензорен екран, а също така с отопляеми предни седалки, Keycard Handsfree и със система от четири широкоъгълни камери отпред, отзад и отстрани, които правят видими и препятствия, които са под линията на прозореца или зад автомобила и не могат да бъдат открити от водача.


Dacia Duster Extreme (2023)


По отношение на цените в Европа, специалният Duster остава атрактивен, въпреки че е поскъпнал с около 1300 евро спрямо първия Extreme. Версията с двигател TCe 100 ECO-G стартира от 19 300 евро, TCe 130 - от 20 500 евро, TCe 150 4x4 - от 23 800 евро, TCe 150 EDC - от 22 900 евро, Blue dCi 115 - от 21 100 евро и Blue dCi 115 4x4 - от 23 700 евро).


0 от 500