IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Mercedes, създаден в чест на Федерер, се продава

За единствения GT 63 S E Performance със специален цвят се очаква цена от 250 000 долара

Специален автомобил за специален човек – такъв е Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, който е посветен на легендарния тенисист Роджър Федерер и на 26 ноември ще бъде продаден на търг от RM Sotheby's, съобщава Robbreport.

 

Federer_MercedesAMG1.jpg

 

От аукционната къща очакват уникалният екземпляр да се продаде за поне 250 000 долара. Стандартният GT 63 SE Performance Hybrid в момента се предлага в Европа за около $221 000. Парите от продажбата ще бъдат предоставени за благотворителен тенис проект в Лондон. 20-кратният шампион от Големия шлем, който се отказа от спорта през септември, има дългогодишно партньорство с Mercedes.

Този GT 63 SE Performance е само в един екземпляр, като се съобщава, че самият швейцарец е участвал в проектирането на дизайна. Създаден е да почете забележителната тенис кариера на Федерер, която продължи повече от 24 години. За тази цел автомобилът е в специално изработена неоново-жълта боя, подобна на тенис топка, наречена „Electric Beam“. Освен това колата е „маркирана“ с личния подпис на Федерер и е без пробег, естествено, в безупречно състояния отбелязват от RM Sotheby's.

 

Federer_MercedesAMG10.jpg

 

Купето с четири врати, което е първото от поредицата E Performance plug-ins, представлява най-мощната пътна кола на AMG досега. Хибридът разполага с 4,0-литров V8 двигател с турбокомпресор и електрически мотор с мощност 150 кВт, които произвеждат обща мощност 831 к.с., която се доставя на четирите колела чрез деветстепенна автоматична трансмисия и система 4Matic+ на AMG. Ускорението до 100 км/ч е за 2,9 секунди, а до 200 км/ч - за по-малко от 10 секунди. Това е почти колкото най-бързия регистриран сервис на Федерер от 230 км/ч.

„Представлявайки новата ера на електрифицираното AMG представяне, бъдещият собственик ще бъде сигурен, че получава сензационно изживяване при шофиране в допълнение към закупуването на част от историята на тениса“, се казва в изявление на аукционната къща.

 

Още снимки на GT 63 S E Performance - вижте в галерията

 

0 от 500