IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz GLC беше представен и в България

Най-успешният кросоувър на марката стъпва на нашия пазар

Премиерата на най-успешния кросоувър на Mercedes-Benz – GLC, се състоя само преди няколко месеца, а моделът вече е в България. Той беше представен на събитие в новия дом на представителя на марката за нашия пазар - „Силвър Стар“. Комплексът на бул. „Челопешко шосе“ все още е в процес на изграждане, като трябва да отвори врати през пролетта.


Mercedes-Benz GLC


Самият GLC се появи за първи път преди 10 години, когато замени GLK. Това е и най-продаваният модел на Mercedes-Benz сред кросоувърите, като последното му поколение е изграден на универсалната платформа, която е в основата и на C-Class. По-скъпите версии на модела получават въздушно окачване, като за първите път при GLC се предлагат и завиващи задни колела. Те могат да се завъртат на 4,5 градуса, което подобрява както маневреността, така и стабилността.

Клиентите могат да си поръчат и пакет Offroad Engineering с увеличен с 2 м пътен просвет, допълнителна защита на очакването, асистент за теглене на товари, функция „прозрачен капак“, която улеснява преминаването през тежки терени и др. Кросоувърът разполага с последната версия на интерфейса MBUX, който съчетава два големи екрана – 12,3-инчов приборен панел и 11,9-инчов на мултимедийната система.


Mercedes-Benz GLC


Новият GLC се предлага с разнообразие от хибридни задвижащи агрегати, които увеличават мощността и намаляват вредните емисии. Модификациите GLC 200 4Matic (204 к.с. и 320 Нм), GLC 300 4Matic (258 к.с. и 400 Нм) и GLC 200 d 4Matic (197 к.с. и 440 Нм) ще получат 48-волтов стартер-алтернатор. Той ще добави за кратък период 23 к.с. към мощността на двигателите с вътрешно горене. Скоростната кутия при всички варианти е една – 9-степенен автомат.

Предлагат се и истински plug-in хибриди, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.Това са GLC 300 e 4Matic (313 к.с. и 550 Нм), GLC 400 e 4Matic (381 к.с. и 650 Нм) и GLC 300 de 4Matic (333 к.с. и 750 Нм). Тези модели ще разполагат с батерии с капацитет 31,2 кВт/ч и електромотор с мощност 136 к.с., като пробегът само на ток ще бъде около 130 км.


0 от 500