IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG One се прицели в рекорда на „Нюрбургринг“

Хиперколата с 1049 к.с. ще се опита да върне първото място на марката си

През август в интернет се появи видео, в което Mercedes-AMG One върти обиколки с висока скорост на пистата „Нюрбургринг“. По онова време си мислехме, че Mercedes се готви да постави нов рекорд за обиколка на известното трасе, а днес нова публикация във Facebook от компанията намеква за подобни намерения.


Mercedes-AMG One


Автомобилният производител публикува три снимки на AMG One на пистата. Те бяха придружени от надписи: „Време е да станем свидетели на нещо голямо. Нещо, което всички сме чакали. Готови ли сте за нов важен етап?“ и „Останете на линия за едно предизвикателство от монументален вид.“

Текущият рекордьор при серийните автомобили е тунинговано Porsche 911 GT2 RS. Купето премина трасето за 6 минути и 43 секунди. Преди това най-доброто постижение беше на Mercedes-AMG GT Black Series – 6:43.61 минути, но както е известно, този автомобил отстъпва на AMG One в състезанията за бързина, организирани от Mercedes-AMG.


Mercedes-AMG One


Това означава, че хиперколата One би трябвало да няма проблеми с постигането на рекорда. Тя разполага с 1,6-литров V6 двигател с електрически турбокомпресор, четири електрически мотора и 8,4 киловатчаса батерия. Общата мощност е 1049 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а до 200 км/ч – точно 7 секунди.

Освен това, AMG One има специално окачване и регулируеми подпори. Режим за писта с настройки Race Plus и Strat2 позволява на автомобила да генерира до пет пъти повече притискаща сила, отколкото в стандартната си конфигурация, което също ще помогне на автомобила да бие рекорда за обиколка.


Mercedes-AMG One


Единственият въпрос е кога ще се случи това. В публикацията на Mercedes не се посочват срокове, но най-вероятно няма да се наложи да чакаме дълго, за да разберем. Производството на ръчно изработената хиперкола стартира през август, като от нея ще бъдат направени само 275 бройки.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дойчланд юбер аллес ( преди 1 година )
    Тъпня
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    БМ ( преди 1 година )
    1,6 Л, V6? Защо не го направиха V12, че цилиндрите да с като колбички!? :)
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Neuk ( преди 1 година )
    Гледах обиколката на Маро. На първата въртележка и на лисичата тръба беше уникален, но на втората въртележка загуби малко време. Иначе видно и от камерата претоварванията бяха много силни. Браво за колата и за пилота. И на дьотингер вдигна над 330 - активна аеродинамика. Сега чакаме 992 gt2 rs MR за сравнение.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    ха ха - има бъг като напиша у умлауд. Та исках да кажа, че 20.8 км. трасе е т.н. Nurburgring Nordschleife Full, но 20.6 км. трасе е по-популярно
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    20.8 е т.н. N
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    6:30.70 за версията 20.6 км и 6:35.18 за 20.8 км. 6:43.30 на Порше е за 20.8 - т.н. N
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Арматуриста ( преди 1 година )
    Рекорда е ФАКТ:- 6:35 в определено далеч от каквито и да е "удобни условия" на Северната Дъга.Толкоз
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Електрическите коли и сега завиват повече от отлично 4х4 са повечето класни модели и с нисък център на тежестта при добре проектираните модели каквито немските НЕ са поради разположението на двата двигателя на предна и задна ос и батерията в пода между тях
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Докторс ( преди 1 година )
    На електрическите коли единствената им сила е в драг състезание. И то ако направят два три старта последователни на четвъртия батерията...... Ще минат още доста години докато електрическите коли ги научат да завиват.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Хиперколата дрън дрън и една електричка с 1200 коня я разминава