IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru няма да прави електромобил в САЩ заради... McDonald's

Производството на Solterra остава в Япония, което оскъпява модела

Subaru започна да продава първата си електрическа кола в САЩ тази година, но тя не се произвежда в Индиана, където се сглобяват моделите Outback, Legacy, Impreza и Ascent за Северна Америка.


Subaru Solterra


Електрическият SUV, който е плод на партньорство с Toyota, в момента се произвежда в родината на компанията – Япония.Това означава, че колата не отговаря на условията за никакви федерални данъчни кредити на САЩ съгласно новите правила на Закона за намаляване на инфлацията (IRA), изискващи превозните средства да се произвеждат в Северна Америка.

Това накара няколко автомобилни производители да обявят планове за увеличаване на производството в САЩ, за да се възползват от посочените предимства. Subaru обаче няма да се присъедини към тях по една доста странна причина. Automotive News съобщава, че служителите на McDonald's на непълен работен ден в Индиана печелят между 20 и 25 долара на час, което е повече от възнагражденията на работниците в местния завод на Subaru.


Subaru Solterra


Ако японската автомобилна компания построи нов завод за електромобили, тя много трудно ще може да наеме хора за работа в него. Затова и представител на марката заяви, че няма да бъде възможно тя да произвежда коли на ток в Северна Америка.

Subaru няма проблем с продажбата на други автомобили в Северна Америка в момента. Дори напротив – компанията изостава с 48 000 поръчки заради продължаващи проблеми с веригата за доставки. Японците са уверени, че производството ще се върне към нивата отпреди коронавируса през следващите 6 месеца.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    25по8 200 по 22 по 200 е 4400 на месец а цените в ресторанти и магазини по ниски от тука.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    160 долара на ден не е зле
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Това не са изсмукани от пръстите на някой журналист думи. Това са думите на представител на subaru. Така че не убивай вестоносеца.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нелепо оправдание поне да кажат че бройките които биха произвели са прекалено малко за да има смисъл или каквато е там истинската причина да не би в Япония да взимат по 5 долара на час и транспорта от там да е безплатен
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нямам идея как си ги съчинявате тези "новини", но заплатите в Макдоналдс са около 15$ макс 17$ в някои щати, а заплатите в автомобилната индустрия в сащ започват от 20$ най-ниските. Така, че спрете с тези Джурналистически лъжи и фантасмагории!
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има ли учудени? Който иска да направи нещо търси решения, а subaru и toyota търсят оправдания.