IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover забрани на клиентите да препродават колите си в първите 6 месеца

При нарушение глобата ще плаща и дилърът, от който е купен автомобилът

Британският производител Land Rover също въвежда ограничение върху препродажбата на негови автомобили през първите 6 месеца след доставката им. Това съобщава Auto Express, като се позовава на клиенти, които са се оплакали от решението на компанията.


Land Rover Defender


Двама от тях са поръчали новия Defender, но когато отишли да получат автомобилите си, от тях е било поискано да подпишат споразумение, което не им позволява да продават колите извън дилърската мрежа на марката. Търговците са ги уведомили, че решението е на централата на Land Rover, като то предвижда сериозни финансови санкции.

Интересното в случая е, че в подобни случаи глоба има и за дилъра, който е продал автомобила на първия клиент. Според информацията, санкцията за търговския представител е поне 30 000 евро, независимо, че той не участва в препродажбата на превозното средство.

Други клиенти на Land Rover също се оплакаха от решението на компанията. Във интернет-форуми на собственици на коли на марката те са категорични, че никой не може да им забрани да правят с автомобила си каквото поискат, след като са платили за него. Те се позовават на закона за защита на потребителите, които забранява налагането на подобни клаузи.

На свой ред, от централата на Land Rover най-неочаквано отрекоха да имат нещо нещо общо с въвеждането на подобно ограничение: „Нашите партньори в търговията на дребно работят усилено, за да гарантират, че всички клиенти се третират справедливо и честно. Не е по наша инструкция или насока да се правят споразумения с клиентите, свързани с последващата продажба на техния автомобил, нито ние го одобряваме.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zaz ( преди 1 година )
    Чух че румънските роми взимали 500 ? да ти унищожат скъпата кола а застрахователите я плащали с горница :) верно ли е незнам! но за всичко има лек!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Новото поколение икономист - флипери, скамъри които наблагят на изкуствения дефицит и разчитат на паниката на бедния потребител който купувайки като обезумял и презапасявайки се налива масло в огъня.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаха, английската Тата много бързо омръзва на собствениците и масово искат да я разкарат още първите месеци, което е обяснимо, но от марката се мъчат да им забранят с накакви противозаконни договори, които ще паднат моментално в съда, защото автомобилът е твоя собственост и ти можеш да правиш с него, каквото си искаш и да го продаваш когато искаш.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Опа ( преди 1 година )
    Това не е Ленд Круизър че да го продават за двойна цена в момента на получаването му, забранено е на клиентите да се оттървават от него казал мъдреца.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Нане ( преди 1 година )
    Ми то...с тия растящи цени, на който му дойде колицата и бърза да я шитне 10% отгоре