IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM се завръща в Европа с нетрадиционен подход

Концернът потвърди, че ще продава електромобили на Стария континент

Американският коннцерн General Motors потвърди предстоящото си завръщане в Европа, където ще продава само електрически автомобили. За главен изпълнителен директор на европейското представителство е назначена Жаклин Маккуейд, която работи в концерна от 22 години. Нейната задача е да трансформира европейските операции на GM в „стартираща компания за мобилност с пълно портфолио от модели на електрически превозни средства“.


Cadillac Lyriq


Още през ноември 2021 г. Махмуд Самар, тогава вицепрезидент на Cadillac по продажбите в Северна Америка, получи задачата да се подготви за рестартиране на операциите в Европа. От GM подчертаха убеждението, че като втория по големина и най-бързо развиващ се пазар за електрически превозни средства в света, Стария континент представлява голям интерес за американския автомобилен производител.

„Европейските клиенти преминават към електрически превозни средства по-бързо от където и да е другаде по света и GM инвестира 35 милиарда долара от сега до 2025 г. в технология за електрически и автономни превозни средства, за да бъде основен двигател на трансформацията на нашата индустрия“, коментира Жаклин Маккуейд.

Американците ще разчитат основно на новата платформа за електромобили Ultium, благодарение на която ще могат да предложат голяма разнообразие от продукти и услуги, съобразени с начина на живот на европейските потребители. От концерна засега не разкриват кои модели ще предлагат на континента, но факта, че съобщението на GM идва от името на Cadillac Europe, показва, че електрическия Cadillac Lyriq ще бъде сред тях.


0 от 500