IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

25-годишна Toyota Supra се продаде по-скъпо от ново Porsche Cayman

Високата цена на спортното купе се дължи на легендарния му мотор

Американският онлайн-аукцион Bring a Trailer сложи край на търга, по време на който бяла Toyota Supra от 1997 г. намери нов собственик. Спортният автомобил от четвърто поколение е изминал 251 000 км, но това не попречи за него да бъдат платени 74 800 долара. За тази сума в САЩ може да се купи ново Porsche 718 Cayman, при това добре оборудвано (цените на този модел започват от 64 800 долара).


Toyota Supra


Въпреки солидния си пробег тази Supra е в добра форма. Все още обаче има малки вдлъбнатини, драскотини и луфтове по тялото на колата, но състоянието на черния кожен салон отговаря на обявения пробег.

Според продавача, за 25 години купето не е претърпяло основен ремонт. През последните години собственикът е сменил помпата на кормилното управление, кормилната рейка, а също така е поставил нови амортисьори и мотор на вентилатора на климатичната система.


Toyota Supra


Цената на 25-годишната Supra се дължи и на двигателя. Под капака на спортния автомобил е емблематичният 3,0-литров, 6-цилиндров 2JZ GTE с две турбини. Мощността на мотора е 280 с. и 451 Нм въртящ момент. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия

През миналия ноември Toyota Supra от 1993 г. беше продадена в САЩ за 300 000 долара. Тя беше с много по-малък пробег – едва 15 500 км.


Още снимки на 25-тодишния автомобил - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Към този модел има култ. Според мен и цветът е рядък и затова цената е такава. Все пак колата е на почти 300хил. км. Да този двигател е много издръжлив, но за спортна кола тези км. са доста. Все пак не е карана като семейно комби, а е натискана повечко.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не е до здравина, а защото тази Тойота е класика
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами нормално. Тя тази toyota е по-здрава от новите.