IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Jaguar XJ-S Lynx Eventer се продава със старо одеяло

От този автомобил са произведени само в 67 екземпляра

Има редки коли като Jaguar XJ-S Lynx Eventer, за които се смята, че са изгубени във времето. Най-вече защото са произведени в малко бройки. Точно такава е историята на един Jaguar XJ-S HE Lynx Eventer от 1983 г., но с добър край – намерен е в гараж под дебел слой прах. Колата е изложена на търг в Обединеното кралство и продажбата се управлява от Car & Classic, а редкият Jag изглежда малко вероятно да излезе евтино.


Jaguar XJ-S Lynx Eventer Shooting Brake


Смята се, че автомобилът е престоял 8 години, без да бъде докоснат в гаража, и е открит през юни тази година. „Откривателят“ е почистил “котката“, а след преглед специалисти от фирмата сменят горивната помпа, филтри и… колата пали. Машината не е реставрирана и е с оригиналната си боя.

Пробегът е 46 502 мили (74 837 км), което означава, че автомобилът почти напълно е непроменен от времето, когато е бил нов. И още нещо - продавачът отбелязва, че кошница за пикник и старо одеяло, които никога не са били използвани, но са били в колата, вървят с покупката. Но има и недостатъци, разбира се.


Jaguar XJ-S Lynx Eventer Shooting Brake


Въпреки, че 5,3-литровият двигател Jaguar V12 с мощност 295 к.с. (220 kW/299 к.с.) работи, препоръчително е новият му собственик да го прегледа и да смени ремъците. Задните спирачки също са смяна заради неизползването им дълго време.

Lynx Eventer е специална версия на спортния Jaguar XJS, произвеждан от британската компания Lynx Motors c 1983 до 1996 г. За това време са направени само 67 екземпляра, всеки от които е по индидуални изисквания на клиента. Така че няма два еднакви Jaguar XJ-S Lynx Eventer.


Още снимки на уникалния Jaguar - вижте в галерията:


 

0 от 500