IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi готви кросоувър за развиващите се страни

XFC засега е концепция, която ще стане сериен модел през 2023 г.

Компанията Mitsubishi възнамерява да развие моделната си гама в в страните от АСЕАН (Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия) и на автосалона във Виетнам представи предвестник на бъдещ сериен кросоувър, който ще се превърне в „стратегически важен глобален модел".


Mitsubishi XFC


Новият модел получава XFC и засега е само концепция, която през 2023 г. ще се превърне в сериен компактен кросоувър с 5 места. Той е изграден в корпоративния стил на марката, наречен Dynamic Shield. Сред характеристиките му са Т-образна предна и задна оптика, щампования отстрани и разширени арки на колелата.

В кабината е монтиран един единствен модул, съчетаващ виртуално арматурно табло и екран на мултимедийната система. Отпред има още два екрана, които показват изображения от външни камери. Предните седалки имат развита опора и, подобно на задния диван, са в сиво с жълти акценти.


Mitsubishi XFC


Техническите характеристики на концепцията засега не се съобщават. От компанията отбелязват, че кросоувърът предлага „забавно, безопасно и надеждно пътуване при различни метеорологични и пътни условия“. Автомобилът висок пътен просвет и система за избор на режим на шофиране, като са зададени предварително четири настройки - нормален, мокър, чакъл и кал. Мократа е разработена специално за азиатските страни, където тропическите дъждове са нещо обичайно.

Настоящата гама на Mitsubishi за АСЕАН включва пикапа Triton, Pajero Sport, Outlander и Outlander PHEV, кросоувърите Xpander и Xpander Cross, както и компактния хечбек Mirage и седана Attrage. Освен стандартен XFC, на азиатските пазари ще се появи и негова електрическа версия.


Още снимки на концептуалния кросоувър - вижте в галерията:


0 от 500