IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi възражда Colt като хибрид със 140 коня

Компактният хечбек ще се доближава до последните Renault Clio и Nissan Micra

Компанията Mitsubishi ще пусне нов компактен хечбек за европейския пазар, за когото ще бъде възродено името Colt. Оригиналният водел с това название се произвеждаше от 1962 до 2012 година.


Mitsubishi Colt


Техническите характеристики на автомобила се държат в тайна, но е известно, че в основата на Colt ще бъде модулната платформа CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Тя позволява използването както на традиционни двигатели с вътрешно горене, така и на електрифицирани агрегати. Като конструкция хечбекът ще повтаря Renault Clio и новия Nissan Micra.

Надписът „Hybrid EV“ означава бензиново-електрически силов агрегат, който вероятно ще бъде взаимстван от Renault Clio E-Tech. Това означава комбинация от 1,6-литров атмосферен двигател и електромотор, които съвкупно развиват 140 к.с.

Бензиновият агрегат ще работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,9 секунди, а максималната скорост достига 180 км/ч.

Серийното Mitsubishi Colt ще се появи през 2023 г. Тогава ще излезе и следващото поколение на компактния кросоувър ASX, който ще бъде изграден на базата на Renault Captur.

0 от 500