IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi също прави летящ автомобил

Първите изпитания са планирани за 2024 г. в Токио

Електрическите автомобили настъпват все повече и повече, но по всичко изглежда, че не е далеч времето, когато летящите коли също ще бъдат част от нашето ежедневие. Особено, когато с това се захванат японците.

 

in_article_webp_d71a94bf65

 

Редица японски компании възнамеряват да започнат комерсиално използване на летящи автомобили през 2025 г. По-специално, те трябва да бъдат използвани за превоз на пътници на предстоящото тогава световно изложение в град Осака. В момента се определят условията за получаване на лиценз за управление на летяща кола, критериите за безопасност на такива машини, областите на използване и др.

Японското правителство ускорява работата в тази посока, защото, както пише вестник Yomiuri, е загрижено за нарастващата конкуренция при въвеждането на летящи автомобили от компании в САЩ, Европейския съюз и Китай. В тях инвестират и японски корпорации. По-специално, в Сингапур през 2023 г. планират да пуснат летящи машини, разработвани от Германия, като в този проект участва и японската авиокомпания Japan Airlines.

 

tokyo

 

Три големи японски корпорации обединиха усилията си в асоциация, за да работят по проект за летяща кола - Mitsubishi Estate, която е част от Mitsubishi Group, Japan Airlines и търговската и инвестиционна корпорация Kanematsu.

Mitsubishi Estate - която притежава и управлява значителен брой офисни и жилищни сгради в страната, ще избере „бази“ за летящите автомобили на покривите на своите небостъргачи в центъра на Токио. Kanematsu ще подготви бизнес модел за проекта. Японските авиолинии отговарят за модела на летящата кола. Първите тестови полети са планирани за 2024 г.

Според една от най-големите американски банки - Morgan Stanley, световният пазар на летящи автомобили до 2040 г. може да достигне 1,5 трилиона долара.

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Генчо ( преди 1 година )
    Те коли спряха да правят, летяш автомобил щели да правят.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Абсурд. Ако всеки с пари почне да кара летяща кола ще настане пълен хаус. Летенето няма нищо общо с шофирането по земята. Летенето е сериозна и опасна работа. Нужни са по специални умения. Виждалили се какво представлява процедурата по излитане на самолет и хеликоптер. Преди всяко излитане има цял списък от проверки които се правят. Отделно представяте ли си какъв шум ще произвежда един такъв дрон с размерите на кола? Това ще се чува от километри. Вътре за пътниците също ще е непоносим шума.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    И според мен това с летящите автомобили е по-скоро истерия като тази с луковиците от лалета. Най-много да направят много добри дронове за агроползване!