IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов летящ автомобил събра над 1600 поръчки

Samson Sky Switchblade е вече на фаза летателни изпитания (ВИДЕО)

Разработките на автомобили, които могат да се движат освен на сушата, но също така по вода и във въздуха, не са нещо ново и ако все още изглеждат екстравагантни превозни средства, скоро може и да не мислим така.

 

519e111d-8c9888e512af8eda9336f664fdebd8a6

 

В САЩ се подготвя производството на Samson Sky Switchblade – машина, която за секунди се трансформира от автомобил в самолет. Летящата кола все още е във фаза тестване, но вече получи разрешение за полети от Федералната авиационна администрация и скоро ще се издигне за първи път в небето, информира New Atlas.

Switchblade е разработван от Samson Sky в Орегон в продължение на 14 години и след изпитанията по суша, време е и за летателни проби. Колата се превръща в самолет с натискането на един бутон - крилата, опашката и тласкащото витло се разгъват електрически.

 

fdd5c3b4-388d5e6ca6d677d6a01abc741ebaf05b

 

Конструкторите на Samson Sky Switchblade са опитали да направят машината възможно най-опростено като конструкция и по-евтина за производство. Това е малка капсула на три колела с клиновиден дизайн. Кабината побира двама души.

Sky Switchblade е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 190 к.с. Способен е да развие 200 км/ч на земята и 257 км/ч във въздуха. Резервоарът побира 125 л гориво, което е достатъчно за прелитане на 725 км. За излитане е нужно асфалтов участък с дължина 335 м, а за кацане - 213 м.



За управлението на Samson Sky Switchblade обаче са необходими както шофьорска книжка, така и пилотски лиценз. Летяща кола засега е обявена за продажби с цена от 150 000 долара, като вече има 1670 поръчки.

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс ( преди 1 година )
    200 км/ч по земята с една предна гума и две задни?????
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Измама за пари. ( преди 1 година )
    Това дори чисто инженерно е пълна глупост от където и да го погледнеш. Хем непрактично, хем опасно че и скъпо на всичкото отгоре. Ако ще се прави нещо летящо то трябва да е като голям дрон с 4 перки за да е стабилно и да може да каца и излита навсякъде. Но дори и така пак си е опасно. Изобщо да летиш във въздуха не е като да караш кола по земята. Летенето е сериозна работа.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пак му трябва писта.За да е успешен трябва да е с вертикално излитане и кацане
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Chapchap2022 ( преди 1 година )
    След някои финансови проблеми започнах да търся някой, който може да ми помогне да го намеря. Благодарение на всички препоръки, направени от г-н г-жа L