IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group направи въздушно такси с пробег 200 км

Автономният пилотиран самолет  eVTOL е изцяло електрически

Пазарът на градска въздушна мобилност е далеч от бурното развитие на автомобилния, но все по-често се появява информация за работа в тази посока. Поредното такова доказателство е съобщение на китайското подразделение на Volkswagen Group за изработването на eVTOL - V.MO.

 

20220727182233

 

Това е прототип на електрически напълно автономен пилотиран самолет с възможност за вертикално излитане и кацане, предназначен за четирима пътници и багаж на разстояние до 200 км с едно зареждане. 

Според прогнози на специалисти градският въздушен транспорт ще се превърне във важен пазарен сегмент в областта на мобилността в бъдеще. През 2020 г. Volkswagen Group стартира проект за въздушна мобилност в Китай, като първата фаза е насочена към местни клиенти с възможности, които преследват иновативни технологични изживявания, създавайки нова концепция за пътуване от висок клас.

 

20220727182534

 

Прототипът се основава на съществуващи решения за автономно шофиране и технология за батерии, за да създаде мобилност с нулеви емисии. Прототипът е проектиран като луксозна конфигурация X-wing с дължина на крилото 11,2 м и размах 10,6 м, осем ротора за вертикално излитане и кацане и две витла за хоризонтално задвижване.

Volkswagen Group допълнително ще оптимизира плана чрез няколко кръга полетни тестове през втората половина на тази година, а подобреният прототип ще премине тестов полет с по-висок стандарт в края на лятото на 2023 г.

 

20220727182013

 

Пазарът на градска въздушна мобилност се развива, а същността е използването на въздушното пространство за транспорт на къси и средни разстояния на ниска надморска височина в големите градове и между тях тип такси. В Китай развитието на тази област ще облекчи задръстванията и ще играе важна роля в бъдещия градски и междуградски транспорт.

Наскоро компаниите Hyundai Motor Group и Rolls-Royce Holdings (авиационното подразделение) подписаха меморандум за съвместна работа, като се обединиха в създаването на екологични, електрически и водородни двигатели за пътнически летателни апарати.

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 1 година )
    пълни глупости! неизползваемо, никой не пътува на 150 км по въздух, това е просто градско такси, нищо повече! само че когато първото такова падне в града и убие хора или две се сбъскат, щото горе не е като долу разграфени улици и регулиран транспорт и ще ги спрат
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    Ще пада през 20метра като им знам боклучавите коли
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Наблюдател ( преди 1 година )
    Така както няма един дрон на керосин в употреба, хората с пари доста бързо ще налазят евтиния въздушен транспорт и чао задръствания.