IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Stellantis призова за премахване на Евро 7

Няма смисъл да харчим пари за нещо, което противоречи на физиката, категоричен е Карлос Таварес

Разпоредбите за вредни емисии, които се разработват в момента и трябва да влязат в сила като Евро 7 са контрапродуктивни и от тях няма никакъв смисъл. Това обяви главният изпълнителен директор на Stellantis – Карлос Таварес. Говорейки на автомобилното изложение в Париж той беше категоричен, че инженерните ресурси, нужни за постигане на новите стандарти, може да бъдат спестени и насочени към развитие на електромобилите.


Карлос Таварес


Противоречивите разпоредби за емисиите Евро 7 бяха отложени за породен път през миналата седмица. Те трябва да влязат в сила през 2025 г., но според Тавареш това няма да се случи преди 2028 г. И така тяхната актуалност ще бъде съвсем кратка, защото много от държавите в Европа предвиждат забрана на продажбите на автомобили с ДВГ още от 2030 г.

„От гледна точка на индустрията, ние не се нуждаем от Евро 7, тъй като за неговото постигане ще черпим от ресурсите, които трябва да похарчим за електрификация. Харченето на пари за разработка на нещо, което ще се прилага едва през 2028 г., е без никакъв смисъл. Тези ресурси могат да бъдат използвани за нещо друго“, категоричен е Таварес.

Шефът на Stellantis допълни, че отлагането на приемането на стандарта Евро 7 се дължи на факта, че индустрията е достигнала своя лимит. И сега политиците се опитват да отидат отвъд границите на възможното, без да се съобразяват с реалностите.

„Това, което правите в момента, противоречи на физиката и затова е контрапродуктивно. Няма никакъв смисъл от него и затова непрекъснато бива отлагано. Отменете разпоредбите за Евро 7. Ние сме готови за електричество“, каза още Таварес.

0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не бе, през водомера влиза!
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Уф колко си заблуден! Даже не ми се обяснява. Очевидно за тебе е достатъчно да знаеш, че тока идват контакта!
  • #26
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тока се изкупува от държавата!
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако не си запознат, тока се купува на борсата. А на борсата всеки производител на енергия продава на определена цена, а търговците я купуват предварително за месеци, има и за ден напред, като количеството се продават за всеки отделен час. А централите предварително знаят с каква точно мощност трябва да работят, за да доставят необходимата енергия. Ако никой не си е купил въглищен ток, централата просто няма да работи.
  • #24
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Това е същото като да кажеш, че в банковата система има мръсни пари, както и чисти пари и ти дори да вкараш чисти пари когато ги изтеглиш вече ще съм мръсни и ще си замесен в наркобизнеси, убийства, оръжеен бизнес и трафик на деца, както и търговия с органи, защото тези хора ползват същата банка. Не виждаш ли колко "умно" звучи, точно като твоето изказване. От енергийната система ще ползваш точно това, което си платил. Има тарифи за зелена енергия и търговците ще ти купят само зелена.
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Произведеният ел. ток, било от био-отпадъци, въглища, АЕЦ или каквото там друго отива в единна енергийна система! Не можеш да си зареждаш електричката от нея и да обясняваш, че ползваш евтин ток от фотоволтаици!!
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С фуния ли трябва да ви се налива акъла?
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е чакай де те сега го пуснали колко продал.То и голфа се продаваше десерилерия ама си е пъленбаклюк
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Перфектен е продаденият автомобил. Колко милиона продажби имат на този перфектен автомобил?Защото сме се наслушали за такива перфектни автомобили, които никой не иска да купува. Например перфектния водороден автомобил на японците, който беше убиецът на електромобили, защото за разлика от тях не се зарежда за часове за да измине само 100 км, а имаше 400 км пробег с 3 мин. зареждане. Ама клиентите избраха да купуват електромобили и мечтите за 3 милиона/год водородни през 2020 не се сбъднаха
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Японците вече направиха перфектният авромобил хибрид на биоетанол