IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT RS Coupe Iconic Edition излиза в само 100 бройки

Компанията отбелязва 25-годишнината от излизането на първото TT

Германската автомобилна компания Audi отдава почит на един от емблематичните си модели - Audi TT, с пускането на пазара на TT RS Coupe Iconic Edition, който ще бъде ограничен до само 100 бройки в Европа. Лимитираната серия на спортния автомобил е в знак на почит към първия TT, който навърши 25 години. Audi TT бе пуснат на пазара през 1998 г. след представянето на концепцията през 1995 г. във Франкфурт.

 

Audi-TT-RS-Iconic-Edition-85

 

Третото и последно поколение на емблематичната кола излезе през 2014 г. и след това няколко пъти се появиха слухове за наследник, но това така и не стана. Наскоро Маркус Дюйсман, изпълнителен директор на Audi потвърди, че в бъдещата гама ще има еквивалентен модел на Audi TT и ще бъде 100% електрическа.

Дръзкият и агресивен външен вид на Audi TT RS Coupe Iconic Edition веднага прави впечатление. Всички агрегати са боядисани в известния цвят Nardo Grey на Audi и са оборудвани със стандартни матрични LED фарове и гланцирана черна предна решетка с матова черна рамка, информира Сarscoops.


Audi-TT-RS-Iconic-Edition-1a


Дизайнерите са оборудвали автомобила с лъскави черни странични прагове, странични огледала и емблеми. Комплект от 20-инчови алуминиеви джанти с черен гланц също са разработени за колата, като имат дизайн със седем спици и са комбинирани с комплект черни спирачни апарати. Към дръзкия външен вид на автомобила се добавят частично матираните задни триъгълни прозорци с надпис Iconic еdition.

Всички 100 коли ще бъдат оборудвани стандартно с наличния Aerokit. Това добавя ясно изразен преден сплитер, перки в предните въздухозаборници, фиксирано задно крило от въглеродни влакна и ревизиран заден дифузьор, проектирани да увеличат притискащата сила върху задната ос, прилепвайки TT RS към настилката и подобрявайки представянето в завой.


Audi-TT-RS-Iconic-Edition-11


Някои отличителни щрихи също са направени в интериора на TT RS Coupe Iconic Edition, който е умишлено тъмен. Има RS спортни седалки, монтирани като стандарт с фини странични панели в сив цвят и централни панели в черна алкантара. Жълти шевове тип пчелна пита допринасят за поразителния външен вид. Различни други повърхности са покрити с черна алкантара с жълти контрастни шевове, включително волана. Номерацията на автомобила се вижда на скоростния лост.

Задвижването на колата е с познатия 2,5-литров двигател с турбокомпресор с пет цилиндъра като на стандартния TT RS. Мощността е 394 к.с. при 480 Nm въртящ момент. Двигателят е съчетан със седемстепенна трансмисия S tronic, задвижваща и четирите колела. Iconic Edition може да достигне 100 км/ч за 3,7 секунди и развива максимална скорост от 280 км/ч.


Още снимки на специалната версия - вижте в галерията:


Прием на поръчки за модела вече се приемат, като цените във Франция започват от от €119 200, а в Обединеното кралство от £87 650 (€101 000).

Снимки: Audi

 

0 от 500